![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie zawarte w temacie zostało trochę dziwnie sformułowane... mianowicie nauczyć (składni, czy nawet bibliotek) można wielu języków. Jednak mam takie pytanie: jaka jest rozsądna ilość (języków, technologii) które jesteśmy (my programiści wiem, dumnie brzmi^^) w stanie się nauczyć, a jednocześnie podążać za trendami i zmianami w tych językach (zmiana składni, nowe biblioteki, frameworki)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Dajmy na to że jestem w stanie nauczyć się PHP, C/C++, Jave, Pythona (dalej nazywanymi "technologiami"); ba, mogę się nawet nauczyć wielu popularnych bibliotek których używają programiści tych języków; no ale pozostaje kwestia ilu z tych "technologii" jestem w stanie uczyć się/dokształcać na bieżąco; Jaki jest wasz zestaw powiedzmy... 3 języków programowania dzięki którym mogę wszystko zrobić ( lub prawie ) w sensie pisania programów na różne platformy: - pc - telefony - strony internetowe - itd... Jak myślicie?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
C# jest dobry dla ludzi, którzy chcą niskim nakładem pracy stworzyć niewielkie projekty dla klientów, których wydajność nie obchodzi, bo nic o niej nie wiedzą, albo projekty sa na tyle małe, że braku wydajności się nie odczuwa. W najgorszym przypadku mogą zrobić to co się zawsze robi przy wdrażaniu nowych produktów MS, czyli kupić mocniejsze komputery. Ja tu nie piszę, że aplikacje C# są zawodne. Są tak samo niezawodne jak inne produkty MS, czyli, różnie to bywa. Ja piszę, że tak jak wszystkie produkty MS są mulaste. Zastosowanie każdego nowego produktu MS (czy to system operacyjny, czy nowe technologie) wymaga zakupu nowych maszyn, zeby to miało sens. Problem polega na tym, że niektórzy uważają, że to normalne.
Ale o czym mam rozmawiać z człowiekiem dla którego wydajność się nie liczy? Przecież nie uzna wydajności za argument skoro jedynym kryterium jest szybkość wykonania aplikacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:42 |