![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie zawarte w temacie zostało trochę dziwnie sformułowane... mianowicie nauczyć (składni, czy nawet bibliotek) można wielu języków. Jednak mam takie pytanie: jaka jest rozsądna ilość (języków, technologii) które jesteśmy (my programiści wiem, dumnie brzmi^^) w stanie się nauczyć, a jednocześnie podążać za trendami i zmianami w tych językach (zmiana składni, nowe biblioteki, frameworki)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Dajmy na to że jestem w stanie nauczyć się PHP, C/C++, Jave, Pythona (dalej nazywanymi "technologiami"); ba, mogę się nawet nauczyć wielu popularnych bibliotek których używają programiści tych języków; no ale pozostaje kwestia ilu z tych "technologii" jestem w stanie uczyć się/dokształcać na bieżąco; Jaki jest wasz zestaw powiedzmy... 3 języków programowania dzięki którym mogę wszystko zrobić ( lub prawie ) w sensie pisania programów na różne platformy: - pc - telefony - strony internetowe - itd... Jak myślicie?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Są tylko tak optymalne jak moga być produkty MS. A jak to jest to wszyscy wiedzą Tylko tak że M$ nadal jest prawie wszędzie... ;P Cytat We wszystkim, bo jak sam napisałeś korzysta z gotowych mechanizmów (w domyśle zaprojektowanych przez MS). Gotowych, sprawdzonych, przetestowanych ---> niezawodnych. Cytat że w aplikacje pisane w .NET są tworzone najszybciej niezaleznie od niczego (bzdura!) Tak właśnie twierdze (w obszarze zast. biz). Cytat , że prawdziwe aplikacje związane z dużymi procesami to aplikacje integorowane tylko z proguktami Microsoft Z dużymi procesami opartymi na systemach M$, tak twierdze, tak samo jak to że lepsze są oryginalne części do mojego auto, a nie zamienniki. Cytat Masz klapki na oczach i tyle. Choć może bardziej po prostu nie znasz innych technologii stąd takie osądy. Mam i dla tego (z tą różnicą że ja się do nich przyznaje) Cytat Poza tym wskaż mi gdzie i w czym C# jest mniej wydajny i mniej optymalny... (może się czegoś nauczę i przekonasz mnie do pomyślenia nad zmianą technologii) Poproszę o wskazanie rozwiązania dla "(bzdur!)" edit. Cytat Przecież Ty nie masz pojęcia o czym piszesz. Mam Ten post edytował Wykrywacz 19.01.2009, 12:00:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:26 |