![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie zawarte w temacie zostało trochę dziwnie sformułowane... mianowicie nauczyć (składni, czy nawet bibliotek) można wielu języków. Jednak mam takie pytanie: jaka jest rozsądna ilość (języków, technologii) które jesteśmy (my programiści wiem, dumnie brzmi^^) w stanie się nauczyć, a jednocześnie podążać za trendami i zmianami w tych językach (zmiana składni, nowe biblioteki, frameworki)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Dajmy na to że jestem w stanie nauczyć się PHP, C/C++, Jave, Pythona (dalej nazywanymi "technologiami"); ba, mogę się nawet nauczyć wielu popularnych bibliotek których używają programiści tych języków; no ale pozostaje kwestia ilu z tych "technologii" jestem w stanie uczyć się/dokształcać na bieżąco; Jaki jest wasz zestaw powiedzmy... 3 języków programowania dzięki którym mogę wszystko zrobić ( lub prawie ) w sensie pisania programów na różne platformy: - pc - telefony - strony internetowe - itd... Jak myślicie?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Śmiesz twierdzić że aplikacje które tworzy moja firma są złe i nie optymalne?
Otóż wyjaśnię ci prostą rzecz, mając program pisany w C#.net'ie ilość błędów jest dla mnie do przewidzenia, ponieważ używają oni już gotowych mechanizmów, co oznacza że mam ograniczoną ilość miejsc gdzie mogą wystąpić błędy, tym samym nie muszę się martwić czy ktoś nie spierniczył mi czegoś czego ja nie przewidzę bo był śpiący, albo dostał okresu i zapomniał/nie pomyślał. Poza tym wskaż mi gdzie i w czym C# jest mniej wydajny i mniej optymalny... (może się czegoś nauczę i przekonasz mnie do pomyślenia nad zmianą technologii) Ten post edytował Wykrywacz 19.01.2009, 10:49:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Śmiesz twierdzić że aplikacje które tworzy moja firma są złe i nie optymalne? Przecież Ty nie masz pojęcia o czym piszesz.Twierdzisz, że tylko .NET to gotowe komponenty (bzdura!), że w aplikacje pisane w .NET są tworzone najszybciej niezaleznie od niczego (bzdura!), że prawdziwe aplikacje związane z dużymi procesami to aplikacje integorowane tylko z proguktami Microsoft (bzdura!). Masz klapki na oczach i tyle. Choć może bardziej po prostu nie znasz innych technologii stąd takie osądy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:22 |