Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Czy istnieje popyt na dedyki?
damians

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Wahałem się czy ten temat przypadkiem nie powinien być w Hydeparku bo to bardziej gdybanie ale wydaje mi się z własnego doświadczenia że w tym dziale prędzej ten temat zostanie rozwinięty.
W każdym razie ostatnio zastanawiałem się jak przedstawia się popyt rynku na serwery dedykowane. Ostatnio czytałem na jakieś stronie finansowej-gospodarki że sprzedawca takich serwerów to z superhost czyli (serwerydedykowane.pl) Ale i tak to zaledwie około 350 serwerów. W gruncie rzeczy to wcale nie jest tak dużo. I właśnie ostatnio tak zacząłem myśleć. Z powodu że nie są potrzebne? Czy prędzej kwotowych? Sprzętowych?
Jak myślicie?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
AxZx

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(nevt @ 19.11.2008, 04:35:22 ) *
śmiertelnie poważnie.

co to znaczy, "oddałbym w ręce kogoś, kto ma odpowiednie zaplecze"? jakie zaplecze? dedyk to nic wiecej jak serwer zarządzany zdalnie podłączony do internetu. i tyle. i cała reszta jest na TWOJEJ głowie. nikt ci go nie konfiguruje, backup'uje, sam wszystko instalujesz, zrządzasz, optymalizujesz. w razie awarii możesz najwyżej zadzwonić i uprzejmie poprosić obsługę o reset serwera lub wymianę sprzetu i zaczynasz zabawę od zera (chyba że masz własne backupy...). wraz z usługą nie dostajesz w komplecie magika który będzie się zajmował utrzymaniem i rozwojem serwisu 24h / dobe. - to tylko wynajem szprzętu i rury do netu - w dodatku za wygórowane stawki...

pozdrawiam.

myślałem o klimatyzowanym pomieszczeniu, zapasowej dostawie prądu (z kilku źródeł), jednak szybsze niż podałeś 'rury' do internetu;) no i czasem w cenie jest pomoc admina w razie awarii dysku, procka czy czegoś tam jeszcze.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 8.08.2026 - 10:53