![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam przymierzam sie do zakupu laptopa mam dwa na "oku" prosiłbym expertów o ocenienie i doradzenie co mam wybrac jednim z nich jest
HP 6820s T2410 1GB 160GB 17'' DVD-SM DOS (KU471ES) http://www.ceneo.pl/1706342 a drogi to Dell Vostro 1710 CM550 1GB 80GB 17" DVD-RW VHB http://www.ceneo.pl/1598030 Dodam ze komp potrzebny mi jest tylko do netu ale za to ma pracowac 16h/doba głównie chodzi mi o dobry obraz bezawaryjnosc no i wygląd Smile Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potwierdzam wpis SHiP'a
Ostatnio kupowałem narzeczonej budżetową Toshibę na urodziny (nie nie jestem taki dziany, niestandardowe okoliczności po prostu ![]() Powiem jedno, takie podejście producentów do klienta w*urwia i woła o interwencję rzecznika praw konsumentów (swoją drogą może istnieją podstawy by go poinformować). Na tymże lapku co kupiłem jest Vista 32bit, a procek Core 2 Duo. Do tego ramu sam sobie dokupiłem jeszcze 2GB, ale tutaj już wina sklepu (morele.net). Pytałem się wcześniej o różne aspekty kupowanego sprzęta między innymi o system czy jest 64bit, potwierdzono, że tak. No więc skoro tak to dokupiłem jeszcze 2GB ramu. Się okazło, że system 32bity jest i 4GB ramu nie widać (2^32). Gdyby mnie rzetelnie poinformowano to bym dokupił tylko 1GB ramu. Wymieniłem kilka maili z działem reklamacji i stanęło na tym, że przy następnych zakupach dostanę jakiś rabat, ale jaki to nie wiem :/ Sklepy wpisują się w tą praktykę producentów, bo nie informują w opisach produktów czy system jest 32 czy 64 bity. Także uważajcie jak kupujecie. -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 19:19 |