![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Witam szanowną Społeczność,
Dzisiaj nastąpiła oficjalna zmiana w kierownictwie Php.pl. Dotychczasowa formuła zarządu, od niedawna wybieranego w głosowaniu, okazała się niewystarczająca. Po wielu miesiącach przemyśleń i długich dyskusjach uznaliśmy, że Php.pl musi zostać poddane prawom rynku. Niestety, nie udało się założyć stowarzyszenia, bo nie znaleźliśmy nikogo, kto by takowe poprowadził. W tym miejscu, z nową propozycją pojawili się ludzie, którzy na tym forum i wortalu zdziałali już wiele Są to: Radosław (itsme) Bartosik Dawid (DeyV) Polak Grzegorz (scanner) Tlołka Panowi Ci są właścicielami firmy Mentax.pl. Właśnie jako firma, zdecydowali się wziąć na siebie ciężar zarządzania wszystkimi usługami Php.pl i ich obsługą prawną. Jest to naturalne również ze względu na wykupienie domeny php.pl, dzięki czemu w ogóle dalszy rozwój jest możliwy. Jak zauważyliście, pojawiła się reklama na wortalu. Nie byłoby to możliwe bez osobowości prawnej, którą zapewnia nam Mentax.pl. Od dzisiaj, Mentax.pl w w/w składzie zastępuje dotychczasowy Zarząd Php.pl w jego prawach i obowiązkach. Być może nazwa Zarząd ulegnie zmianie, lub zniknie całkowicie - to jeszcze nie zostało ustalone. Pewne kwestie będą jeszcze dogadywane (o tak, jestem marudny - ktoś musi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) ) Mentaxowi, jak również Nam życzę powodzenia na nowej drodze... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Żeby nie było - informuję o tym, bo zmieniłem uprawnienia tym użytkownikom, więc ktoś informować musi. Nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że to Ja oddaję komuś php.pl, bo nie mam do tego prawa. Wiecej info pewnie nowa władza napisze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc mam sporo wątpliwości dotyczących drogi jaką obiera php.pl Szczególnie po powyższym tekście itsme. Serwis tworzą osoby nie tylko mające kolorowe nicki ale przede wszystkim te, które zadają i odpowiadają na pytania. Forum stanowi sporą wartość, którą przez lata tworzyło wiele osób, natomiast ostatnio cała ta praca przekazywana jest z rąk do rąk a na forum pojawia się informacja 'Dzisiaj nastąpiła oficjalna zmiana w kierownictwie Php.pl.', bez zapytania "szanownej społeczności" o zdanie. Skoro "Php.pl musi zostać poddane prawom rynku" to dlaczego np. domena nie została wystawiona na jakiegoś rodzaju "aukcję/przetarg" gdzie mogłyby swoją kandydaturę zgłosić inne firmy. Nic takiego się nie stało natomiast domena trafiła do Mentax.pl, a teraz znowu informowani jesteśmy, że władzę nad forum przejęło Mentax.pl Właściciele tej firmy, jak każdy inny mogli startować do wyborów do zarządu i w nim uczestniczyć, teraz natomiast, z tego co zrozumiałem, wybrany przez społeczność zarząd został odwołany (swoją drogą ciekawo przez kogo?), a w jego miejsce wskoczyli panowie z M. Oczywiście nie chce nikogo urazić i nie zarzucam panom z M złej woli czy czegokolwiek innego, jednak nikogo z nich osobiście nie znam, pewnie jak pozostałe 99,9% członków społeczności, więc nie wiem czego mogę się spodziewać. Być może, że jutro wpisując w przeglądarkę php.pl zobaczę strone mentax.pl? Nie wiem. Z drugiej strony, jeśli wortal, forum, domena ma stać się prywatną własnością firmy Mentax to proponowałbym zaprzestać podchodów i poinformować o tym wprost. Ostatni gdy były problemy z domeną, gdy ludzie dopytywali się o jej los, temat w pewnym momencie został krótko ucięty przez, jeśli dobrze pamiętam, mike'a - ~"Nie wasza sprawa" i close na temat. Tak będziemy się bawić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 20:47 |