![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Bardzo proszę o ocenę designu panela admina dla darmowego systemu CMS - redbook. Chcę aby wygląd, który zrobię był jak najlepszy aby potem nie tracić czasu na kolejne zmiany w wyglądzie panela. Oto link: adres. Za wszystkie posty dziękuję! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba, że pracuje na macu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Niestety ale muszę Ci powiedzieć - zacznij od nowa. Szare gradienty w tle są straszne, podobnie jak większość cieni. Informacje są ułożone w dość chaotyczny sposób. W panelu administracyjnym nie liczy się jakoś grafiki ale funkcjonalność - wszystko powinno być zorganizowane intuicyjnie a sama grafika nie powinna przeszkadzać w użytkowaniu. U Ciebie jest odwrotnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Grafika nie dość, że dominuje to jeszcze odrzuca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba, że pracuje na macu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Niestety ale muszę Ci powiedzieć - zacznij od nowa. Szare gradienty w tle są straszne, podobnie jak większość cieni. Informacje są ułożone w dość chaotyczny sposób. W panelu administracyjnym nie liczy się jakoś grafiki ale funkcjonalność - wszystko powinno być zorganizowane intuicyjnie a sama grafika nie powinna przeszkadzać w użytkowaniu. U Ciebie jest odwrotnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Grafika nie dość, że dominuje to jeszcze odrzuca. Zacząć od nowa? To wcale nie jest najgorsze. Szare grafienty w tle straszne? Walnij wszystko na biało i będzie ok! (dla nieskapniętych: ironia). I gdzie ty widzisz ten chaotyzm w informacjach? Co do grafiki to pewnie każda strona, którą sam robiłeś ( o ile wogóle jakąś zrobiłeś) wyglądała tak: Kod <html> <head><title>moja super strona</title></head> <body style="color: green">to jest cała strona, no może jeszcze jakiś <a href="www.xxx.pl">link</a></body> </html> brak jakiegokolwiek wyglądu wizualnego i brak czegokolwiek, ale wkońcu liczy sie prostota nie? Cytat("cbagov") - ikony faktycznie... przeciez masz tyle tysiecy SWIETNYCH free icons na sieci Mi sie wydaje jedynie pierwsza ikona nieczytelna... zapewne oznacza read ale tego trzeba sie domyślać... Cytat("cbagov") - ciagle slaby kontrast - szaroburo Może... ale to też rzecz gustu... ja osobiście lubie ciemne/szare kolory (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Sorry za takie "krytykowanie krytykujących", ale mam wrażenie że pare osób przestało tu oceniać te stronę, a zaczęło się jej czepiać. Nie mówię, że jest ona specjalnie dobra, jest w niej troche do porawy, ale w stosunku do poprzednich projektów widać poprawę. Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Sorry za takie "krytykowanie krytykujących", ale mam wrażenie że pare osób przestało tu oceniać te stronę, a zaczęło się jej czepiać. Nie mówię, że jest ona specjalnie dobra, jest w niej troche do porawy, ale w stosunku do poprzednich projektów widać poprawę. To jest (podobno) panel administracyjny, a nie strona. Widzisz różnicę? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest (podobno) panel administracyjny, a nie strona. Widzisz różnicę? tak, ale zazwyczaj PA jest podobne desgn'owo do strony... a nawet jeśli jest inne to osobiście wolałbym sobie wziąć forum (bo nie wiem czym jest redbook), z ładnym panelem, aniżeli z: Cytat <html> <head><title>moj super PA</title></head> <body style="color: green">to jest cały PA, no może jeszcze jakiś <a href="www.xxx.pl">link</a></body> </html> Możliwe że inni myślą inaczej ale ja tylko wyrażam swoją opinię Ten post edytował pyro 13.06.2008, 17:38:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
tak, ale zazwyczaj PA jest podobne desgn'owo do strony... a nawet jeśli jest inne to osobiście wolałbym sobie wziąć forum (bo nie wiem czym jest redbook), z ładnym panelem, aniżeli z: Możliwe że inni myślą inaczej ale ja tylko wyrażam swoją opinię I majac napisanego jakiegoś CMSa (widać, że nie czytałeś całego wątku, skoro nie wiesz, czym "jest" redbook) dla każdej strony tworzysz skórkę na potrzeby panelu administracyjnego? Jeśli tak, to jesteś większym masochistą niż ~Kildyt. Koniec OT z mojej strony. |
|
|
![]()
|
|
I majac napisanego jakiegoś CMSa (widać, że nie czytałeś całego wątku, skoro nie wiesz, czym "jest" redbook) dla każdej strony tworzysz skórkę na potrzeby panelu administracyjnego? Jeśli tak, to jesteś większym masochistą niż ~Kildyt. Koniec OT z mojej strony. Nie, nie czytałem całego wątku, tylko od iluś postów temu kiedy zaczęły się pojawiać wypowiedzi typu "ludzie trzymajcie mnie bo ble i śme", które pewnie uważasz za posty wysokiej wartości merytorycznej, jednak nie daje ci to prawa nazywania mnie masochistą @scanner // EDIT Co do tematu to radzę się zająć KRYTYKĄ Ten post edytował pyro 13.06.2008, 18:00:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 20:57 |