![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jakie są najważniejsze różnice między językami PHP, C++, JAVA. Wiem, że dwa ostatnie to języki programowania a PHP to język skryptowy. Wiem również, że różnią się zastosowaniem. Chodzi mi głównie o pozostałe różnice (nie podobieństwa). Potrzebuję tego na uczelnie a w sieci nie potrafię znaleźć żadnyc artykułów na ten temat. pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że dwa ostatnie to języki programowania a PHP to język skryptowy. Hehe, nawet nie za bardzo wiesz co mówisz.Wszystkie trzy języki to języki programowania. Główną różnicą pomiędzy PHP a wymienionymi jest to że tamte są kompilowane (Java jest kompilowana do byte code'u) a PHP jest językiem interpretowanym. Inną główną różnicą jest typowanie zmiennych. Java i C to języki silnie typujące zmienna, PHP - nie. Do tego można dorzucić różnice we wsparciu programowania obiektowego, tzw. OOP Oscylując około tych zagadnień będziesz miał różnice. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 19:05 |