![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idealna struktura katalogów dla aplikacji w symfony to wszystko do / a pliki z web do /public_html. Wszystko pięknie tylko co jeżeli nie ma czegoś takiego jak /public_html a katalogiem dostępnym z poziomu www jest / ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pozwalam sobie odświeżyć topic.
Mam problem z home.pl. Mam domenę o nazwie domena.pl przekierowaną na folder /konto/serwis/web czyli tam, gdzie są pliki widoczne z poziomu przeglądarki. Nie mogę jednak wczytać config.php z /konto/serwis/apps/frontend/config.php - wywala błąd. Skontaktowałem się z pomocą home.pl i uzyskałem takie info: Kod Operator X_X: W przypadku skierowania domeny na podkatalog niemozna odwolac sie do katalogu wyzszego badz rownorzednego jak probuje Pan w tym przypadku. Operator X_X: Mozna miec dostep tylko do katalogow wewnatrz katalogu do ktorego domena jest skierowana. :| no i mnie zatkało. Podobną sytuację miałem na nazwa.pl i tam wszystko działa! Pomyślałem: "wgram do /konto/serwis .htaccess z mod_rewrite:
Ale to wogóle powoduje błąd serwera (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Czy jedynym rozwiązaniem będzie przebudowa struktury Symfony i przerzut wszystkich katalogów do web? Czy nie pogubię się wtedy w ścieżkach? Dodam, że projekt wrzucony jest po 'symfony freeze' więc projekt zawiera wszystkie biblioteki Symfony. Z góry dzięki za pomoc. pion |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 05:25 |