![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W bazie danych mam pole aktywny i czas_aktywacji Mam skrypt który po zarejestrowaniu nowego usera wysyła do niego e-mail z linkiem potwierdzajacym rejestracje. Wtedy w bazie danych AKTYWNY ustawia sie na 0 a CZAS_AKTYWACJI na aktualny czas po kliknięciu na link przesłany w mailu AKTYWNA zmienia sie na 1 o czas aktywacji zmienia się na pusty. Jak zrobić żeby po upłynięciu 2 tygodni baza danych automatycznie kasowała userów którzy nie potwierdzili rejestracji. Chodzi o to żeby baza danych albo jakiś skrypt robił to automatycznie bez ingerencji administratora. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli jest to MySQL wer > 5.0 to mozesz jobsa stworzyc. Oczywiscie przyklad w manualu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jesli jest to MySQL wer > 5.0 to mozesz jobsa stworzyc. Oczywiscie przyklad w manualu. Czy mógłbyś podać linka do tego 'jobsa'? Bo przyznam, że mnie to zainteresowało ale wyszukać tego na mysql.com nie bardzo umiem. Zakładam, że jest to coś innego niż triggery tj. że jest to taki mysql'owy cron. Tak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:27 |