![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie,
kiedy jest niezbedne zalozenie dzialalnosci gospodarczej ? prowadze regionalny portalik - narazie kasy za to niezbieram (choc w przyszlosci ma tak oczywiscie byc). Jedyne co robie to narazie reklama, jednak tylko na zasadzie reklama za reklame (np ja umieszczam czyjs bannerek, a ten ktos drukuje mojelogo na ulotkach, czy jakiejs gazetce regionalnej). I chce sie upewnic czy nielamie prawa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) nikt z Was nie wie ? nikt z Was formy wlasnej nie zakladal ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o czym wy mowice do zusu nie ma rzadnych innych skladek placisz ok 270 zl teraz jest 265 zl z gorszami. Ksiegowa Ci nie potrzebna. bo pare wpisow do Ksiegi przychodów i rozchodow kazdy umie. faktury wystawiac umiesz. Wiec wydatki to tylko zus no i podatki. Jednorazowo zaplacisz 150 zl za to aby byc vatowcem.
Dofinansowanie dla bezrobotnych jest i wynosi ok 12.700 zl w woj. Sląskim. ale aby je dostac trzena sie zadeklarowac ze przez rok owa dzialalnosc bedzie prosperowac i nie bedziesz spodznial sie ze skladkami. Jezeli to zobisz bedziesz musial zwracac wszystko + %. Nie trzeba miec biznes planu tylko wypelniasz formularz dostarczony przez UP. No i co najwarznieszjesze trzeba miec 1 badz 2 żyrantow ( przychody ok 2.5 tys ) nie pamietam jak ja mialem. PS wykrywacz ale piszesz głupoty bez urazy, U zdrowotne 166.66 Fundusz pracy 37.19 Chorobowe 37.19 Wypadkowe 27.33 tak bylo w czerwiec/lipiec/sierpien.... teraz jest odrobinke inaczej. Ten post edytował acztery 27.10.2006, 08:42:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:45 |