![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówi się że po uczelni państwowej prędzej można znaleźć parcę, chodzi mi głównie o studia informatyczne. Ale czyto prawda, wydaje mi się że bardziej liczą się umiejętnośi i doświadczenie niż sam dyplom z konkretnej uczelni. Mam kilku znajomych którzy w pierwszej kolejności przechodzili u pracodawcy sprawdzian praktyczny. Co wy o tym sądzicie, czy kończąc prywatną są równe szanse.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do uczelni to lepiej wybrać renomowaną czyli państwową. Wiem co piszę. Najpierw studiowalem zaocznie geografię na uniwerku. Trzeba było pisać masę referatów i innych bzdetów. Wyglądało to tak że przez pierwszyst tydzień szukało się potrzebny materiałów, książek których w bibliotekach było jak na lekarstwo a następny tydzień poświęcić na pisanie prac. Czuło że się studiowało. Była satyfakcje z otrzymania piątki z egzaminu. Ba nawet 3 jak był cięzki. Postanowiłem jednak zmienić studia. I to był mój błąd. Poszedłem na informatykę do prywatnej uczelni. Panowie dzień do nocy. Motto tej szkoły powinno brzmieć "Nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie inżyniera". Praktycznie nic nie zadawali. Przez 3,5 roku może napisałem kilka refaratów i może kilka programów. Egzaminy też były raczej lightowe. Niestety musiałem już je skończyć z pewnych względów obiektywnych (WKU (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) ale to był stracony czas. Gdyby nie to że sam staralem się czegoś nauczyć to pewnie nic bym nie wyniósł. Fakt, że dzięki temu papierkowi dostałem prace niby jako informatyk ale nie jest ona ani ambitna ani rozwijająca. Więc przed wybraniem uczelni najlepiej sprawdzić jaki jest jej poziom.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 14:27 |