![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówi się że po uczelni państwowej prędzej można znaleźć parcę, chodzi mi głównie o studia informatyczne. Ale czyto prawda, wydaje mi się że bardziej liczą się umiejętnośi i doświadczenie niż sam dyplom z konkretnej uczelni. Mam kilku znajomych którzy w pierwszej kolejności przechodzili u pracodawcy sprawdzian praktyczny. Co wy o tym sądzicie, czy kończąc prywatną są równe szanse.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To że nie ma to całkowitego znaczenia to nie prawda.
Oczywiście że ma. Ludzie po studiach mają o wiele lepsze przygotowanie teoretyczne w porównaniu z samoukami. A poza tym samo posiadanie dyplomu mówi coś o czlowieku. W końcu nie każdy kończy studia. W mojej obecjej pracy nie patrzą na wykształcenie a na umiejętności. W moim zespole nie ma nikogo, kto miałbym tytuł magistra i nie jest to żadym problemem. Wszyscy dopiero mają zamiar go zdobyć. Część właśnie poszła na studia, część (ja) - właśnie się broni (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kryterium przyjęcia były umiejętności i doświadczenie. Umiejętności poparte dobrym wynikiem na testach oraz posiadanym portfolio. Oraz doświadczenie udokumentowane praca w poprzednich firmach. Więc dlaczego ma to znaczenie? Bo za doniesienie dyplomu jest renegocjacja umowy i podwyżka automatycznie. To że brak dyplomu nie ma znaczenia jak widać nie jest prawdą. Co za razem idzie warto go mieć, a szkoły państwowe mają nadal dużo większą renomę niz publiczne więc warto je kończyć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:08 |