![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio przerobiłem trochę swoją galerię zdjęć, żeby była bardziej funkcjonalna (stary layout wyglądał tak, ale zżerał całą moc procesora dzięki scrollerowi w js i opacity na divach) Zdaję sobie sprawę, że nowy lay jest mocno szablonowy, ale nie miałem żadnego innowacyjnego pomysłu. Proszę o opinie zarówno o stronie technicznej, graficznej jak i zawartości. Adres: http://unknownart.webd.pl/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałeś, że nie lubisz stron w jasnych kolorach, bo Cię bolą oczy. Mnie bolą oczy od patrzenia na Twoją stronę.
Da się zrobić stronę zarówno w ciemnej, jak i jasnej kolorystyce, gdzie kolory będą stonowane i będzie dało się stronę z przyjemnością obejrzeć. Oczywiste jest, że stronę ubraną w jasne kolory będzie się przyjemniej oglądać, bo nie trzeba będzie wytężać swego nadwyrężonego już wzroku, żeby coś dojrzeć lub doczytać. Wg mnie kolor czerwony ma to do siebie, że jest zbyt intensywny i "ostry", aby bazować na nim grafikę. Da się to oczywiście zrobić, lecz używając jakiś odcieniów czerwieni lub umiejętnie komponując go z innymi kolorami. Najlepiej wykorzystywać go do projektowania pojedynczych elementów. Reasumując: Ktoś musiałby być niezłym zawodnikiem, żeby przeczytać w spokoju treść zawartą na Twojej stronie. ps. Alternatywny wygląd strony pozwala już na czytanie tekstu, ale nie ma w nim nic specjalnego... Ten post edytował Speedy 4.08.2006, 02:41:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 23:05 |