![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w temacie baz danych nie jestem orłem, jednak muszę zdecydować się na jedną z tych platform: MySQL / FireBird. Chodzi o system zarządzania sprzedażą przez www. Czy możecie napisać jakie są argumenty za a przeciw jednej i drugiej bazy? Ten post edytował lenzcewski 7.11.2005, 10:41:14 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
postarm sie podsumowac w kilku slowach moje doswiadczenia
![]() MySQL jes genaralnie szybszy ale bardzo wiele zalezy od implementacji i optymalizacji od wersji 4.1.x dospne sa transakacje (InnoDB, BerkeleyDB) w wersji 5.x sa widoki, subselekty, trigery (narazie zadko spotykany na serwerach) Firebir mniejsze mozliwsoc serwerowe ale za to wspiera trigery, widoki, transakcje ale jest mniej popularny co przeklada sie na skompe wsparcie oraz liczbe dodatkowego oprogramowania jesli projekt ktory ma wykozystywac baze nie potrzebuje widokow, subselektow czy trigerow to polecam MySQL Ten post edytował Kinool 8.11.2005, 03:13:11 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 23:20 |