![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy był taki temat, ale zastanawiam się ile śr. strona powinna zajmować miejsca, jaki powinien być, że tak powiem max. czas generowania strony?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jak mierzyłem stoperem to za każdym razem zmieniałem katalog, żeby nie czytało mi już zapamietanych plików. Własciwie czas jak wyzej widac był podobny.
CO do tych 50 kb. (x)html'a plus img to w moim przypadku byłoby możliwe, gdyby każda przeglądarka rozpoznawała coś w rodzaju -moz-border-radius (podobno ma byc to w CSS3, ale nie wiem czy to prawda), miło widziane byłby cienie co jest możliwe chyba tylko w IE no i filtry dostępne w IE i Mozillach, a u reszta niesttey na razie klapa. Wtedy zamiast 6 obrazków wykorzystanych na stronie byloby 3 (top, i w tle 2 kawalki puchatka odpowiednio w czesci z trescia i menu) to w sumie akurat ok. 50 kb. (Aha i fajnie jakby PNG z przezroczystoscia równiez były czytane prze wszystkie przegladarki) plus niecale 5 kb kodu oraz niecale 3 kb drobnych gifów . Teraz moglbym to najwzyej prostokątne zrobic albo z bardzo kiepską gifową grafiką... co mija sie z moim planem. Ten post edytował Volume 21.02.2005, 19:57:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:04 |