![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na programowaniu się znam, wykonuję nawet dedykowane oraz złożone aplikacje oparte o PHP/MySQL, jednak przez długi i to raczej od zawsze miałem opór przez Framework-ami, bo byłem zdania, samemu lepiej wszystko zrobić i rozumiem dzięki temu to co robię. Jednak wszystko zaczyna opierać się wyłącznie o framework-i i dlatego że trzeba dostosować się do klienta muszę tego liznąć, tylko że nie idzie mi to jakoś. A chodzi o to że wszystkie Tutoriale pokazują instalację z konsoli odpalanie aplikacji z instalatorów... dziwne i nie rozumiem, to znaczy że ten kto ma zwykły hosting nie ma możliwości korzystania z tego framework-a, a może jest tak że źle interpretuję pojęcie Framework... Wyjaśnijcie mi to metodą Łopatologiczną, będę wdzięczny, co do Google, to już wystarczy mi przeglądania, bo za bardzo się przestraszę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) --- Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie ja robię zabawę w głupie pytania? Wytłumaczyłem ci czym jest. Nawet wchodząc na http://symfony.com/download masz od razu composer create-project symfony/skeleton my_project Praktycznie nie ma szans żeby czytając jakąś dokumentację nie zetknąć się z tym poleceniem. Jak bardzo chcesz to większośc IDE ma nakładkę na obsługę pakietów.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie ja robię zabawę w głupie pytania? Wytłumaczyłem ci czym jest. Nawet wchodząc na http://symfony.com/download masz od razu composer create-project symfony/skeleton my_project Praktycznie nie ma szans żeby czytając jakąś dokumentację nie zetknąć się z tym poleceniem. Jak bardzo chcesz to większośc IDE ma nakładkę na obsługę pakietów. OK, rozumiem i przepraszam za bezpośrednie podejście. @nospor prosto z mostu i o to mi chodziło, a czy ktoś zna np. gdzie zasięgnąć informacji co do ręcznej pracy? (oczywiście późniejsze przekopiowanie to fajna sprawa), ale chciałbym poznać miejsca zachodzących zmian. Co do konsoli nie robi mi to utrudnienia bo na konsoli prowadzę administrację serwerów, dla stron jak i samych DNS-ów i tu kłopotu niema. Chce tylko wiedzieć co tam się dzieje, bo nie lubię zabierać się za coś czego w pełni nie zrozumiem. To tak jak wielu korzysta z telewizora a nie rozumie czy nie zna zasady działania i po tym jak padnie celowo umieszczany kondensator koło radiatora, kupują nowy albo płaca w serwisie 500zł, gdzie jest to z rozebraniem 10 min roboty na rozwiązanie problemu (z zawodu jestem elektronikiem i 70% telewizorów pada z tej winy błahej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) - ja tylko chce wiedzieć z czym mam do czynienia. To zasada jak z kobietą, zanim weźmiesz ślub, to zamieszkaj z Nią i bzyknij, potem ewentualnie zabierasz się za ceremonię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:28 |