Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Rozliczenie z klientem
KrZych0o

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wykonałem dla klienta sporo funkcjonalności. Niestety nie otrzymałem płatności za ostatnie 2 faktury.
Tymczasem klient prosi mnie o podesłanie kodu (którego jak twierdzi jest właścicielem) z racji sprzedaży aplikacji.
Powiedział mi że spłaci mnie jak otrzyma pieniądze z sprzedaży. Czy mogę się tutaj jakoś zabezpieczyć?
Podpisać z nim dodatkową umowę o przekazaniu kodu?

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
KrZych0o

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Z klientem miałem podpisaną umowę o świadczeniu usług. Co do praw autorskich to mam taki punkt w umowie:

Usługodawca niniejszym zobowiązuje się, że przeniesie w całości na Zleceniodawcę jakiekolwiek prawa autorskie lub inne prawa własności intelektualnej, na polach eksploatacji, jakie powstały w związku z działalnością Usługodawcy indywidualnie lub we współpracy z innymi osobami, w wykonywaniu obowiązków wynikających z niniejszej umowy, o ile nie będzie to sprzeczne z przepisami ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz innymi przepisami prawa polskiego. Usługodawca niniejszym zobowiązuje się wykonać, potwierdzić oraz dostarczyć Zleceniodawcy, na jej żądanie, dokumenty stanowiące według Zleceniodawcy stosowny dowód przeniesienia własności takiego prawa na Zleceniodawcę. Dla uniknięcia wątpliwości Usługodawca potwierdza, że wynagrodzenie należne na podstawie §6 niniejszej umowy pokrywa także wszelkie roszczenia Usługodawcy dotyczące wynagrodzenia z tytułu przeniesienia na Zleceniodawcę praw, o których mowa w niniejszym §8.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.12.2025 - 08:21