![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do napisania aplikację hybrydową obsługującą płatności mobilne. Wybór padł na ionic framework + przelewy24. Niestety google nie podaje prostych odpowiedzi na pytanie: jak to zrobić? Z tego co widzę, przelewy24 oferują plugin napisany w języku wybranej platformy, tylko nie bardzo wiem jak do tego gadać z kodu javascriptowego. Jakieś sugestie? Miał ktoś z was taki problem?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2014 Skąd: Krasnystaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim to musisz najpierw przeczytać instrukcję instalacji Przelewy24.pl i wiedzieć jak to działa. W java scripcie generalnie to rejestrację transakcji można by przeprowadzić przy użyciu jQuery np. tak:
Zasadniczo wysyłasz dane metodą POST, paramery są określone w specyfikacji instalacji systemu, to są dane które zaczynają się prefixem p24. Co jest istotne, odpowiedź z tego serwisu nie będzie wcale w formacie JSON ale w ten sposób: error=1&errorMessage=Wrong CRC Trzeba te dane więc wyciągnąć z tego jakąś funkcją w java scripcie. Po udanej rejestracji dostaniesz token, przy użyciu którego robisz przekierowanie na stronę: sandbox.przelewy24.pl/trnRequest/(token) Nie wiem czy są gotowce pod Java Script, natomiast klasę w PHP można sobie jak najbardziej pobrać, tam jest też także demo na sandbox. No i jeszcze ważne jest podanie url_return i url_status jako adresów powrotnego i służącego do weryfikacji transakcji. Specyfikacja działania tego systemu to sprawa zasadnicza. Ten post edytował daro0 7.06.2016, 07:24:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 05:06 |