Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> aplikacja hybrydowa, integracja z przelewy24
230005

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam do napisania aplikację hybrydową obsługującą płatności mobilne. Wybór padł na ionic framework + przelewy24. Niestety google nie podaje prostych odpowiedzi na pytanie: jak to zrobić? Z tego co widzę, przelewy24 oferują plugin napisany w języku wybranej platformy, tylko nie bardzo wiem jak do tego gadać z kodu javascriptowego. Jakieś sugestie? Miał ktoś z was taki problem?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
daro0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przede wszystkim to musisz najpierw przeczytać instrukcję instalacji Przelewy24.pl i wiedzieć jak to działa. W java scripcie generalnie to rejestrację transakcji można by przeprowadzić przy użyciu jQuery np. tak:

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $.ajax({
  2. type: "POST",
  3. url: "https://sandbox.przelewy24.pl/trnRegister",
  4. data: {/* tutaj dane POST transakcji */},
  5. dataType: "text",
  6. success: function (data)
  7. {
  8. // tutaj dalsze instrukcje
  9. },
  10. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Zasadniczo wysyłasz dane metodą POST, paramery są określone w specyfikacji instalacji systemu, to są dane które zaczynają się prefixem p24. Co jest istotne, odpowiedź z tego serwisu nie będzie wcale w formacie JSON ale w ten sposób:

error=1&errorMessage=Wrong CRC

Trzeba te dane więc wyciągnąć z tego jakąś funkcją w java scripcie. Po udanej rejestracji dostaniesz token, przy użyciu którego robisz przekierowanie na stronę:

sandbox.przelewy24.pl/trnRequest/(token)

Nie wiem czy są gotowce pod Java Script, natomiast klasę w PHP można sobie jak najbardziej pobrać, tam jest też także demo na sandbox. No i jeszcze ważne jest podanie url_return i url_status jako adresów powrotnego i służącego do weryfikacji transakcji.

Specyfikacja działania tego systemu to sprawa zasadnicza.

Ten post edytował daro0 7.06.2016, 07:24:29
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 05:06