![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co lepiej kupić laptopa czy komputer stacjonarny+ krzesło dxseat czy laptopa?Chodzi mi o wygodę pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) takie krzesło : dxseat.com/pl/cat4_a-class.html
Ten post edytował nospor 9.05.2016, 17:52:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Laptopa za 1500 zł bym nie kupił. A 4GB RAMu tylko dlatego, że nie miałem wtedy pieniędzy na lepszą wersję, a wiem że będę mógł to rozszerzyć. Tak samo dysk HDD mam, a nie SSD. A reszta to już wybrałem dobre aby było: FullHD, matowy ekran, aluminiowa obudowa, 3x USB 3.0, HDMI + DisplayPort, podświetlana klawiatura.
Ale to się zgadza, mój laptop nie kosztował 10 tysięcy. Ale te za 10 tysięcy mają nadal podobne procesory co laptopy za 3-5 tysięcy. Różnią się wsparciem, gwarancją, jakością czy miłymi dodatkami. Co do stacji dokującej. To racja, takie coś może być przydatne. Jeśli ktoś chce skupić się tylko pracy to wtedy warto poszukać laptopa, który to obsługuje. Ja miałem trochę inne wymagania więc nawet nie myślałem o tym. Turson. Co do laptopa pod Intellij to pewnie wystarczy takie niskonapieciowe. Mam i5 5200U, uruchamiałem Android Studio i tylko przez RAM wszystko wolno chodziło. Procesor sobie spokojnie pracował. Jednak ja polecalbym mocniejszy procesor - zawsze to więcej mocy. Na tym 5200U aby wejść do 100% to nie jest trudno. Jeśli potrzebujesz też aby laptop dłużej trzymał na baterii to może Ci się przydać wersja U. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 18:28 |