![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co lepiej kupić laptopa czy komputer stacjonarny+ krzesło dxseat czy laptopa?Chodzi mi o wygodę pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) takie krzesło : dxseat.com/pl/cat4_a-class.html
Ten post edytował nospor 9.05.2016, 17:52:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie aktualnie wygląda to tak:
(IMG:https://dl2.pushbulletusercontent.com/4z0gQ2sf9ajyKmQh0FMUlOBIdE4UjTop/IMG_20160511_134041.jpg) Klawiatury używam póki co tej w laptopie ponieważ nie mam na USB. Niby fajnie, że mogę odłączyć laptopa i zabrać go na studia, ALE: 6 kabli mam podłączonych do niego, zawsze muszę to odłączać. Jeśli chce wygodnie korzystać z laptopa na dłuższych przerwach to biorę zasilacz i myszkę. Więc muszę wyciągać myszkę (kabel jest za monitorem), odłączać zasilacz (również kabel za monitorem) i zwinąć go. Niby to wszystko nie trwa długo, ale trochę denerwuje. Łatwiej byłoby gdyby miało się jakiś gotowy zestaw, który jest bardziej na wierzchu. I tak czytam to co piszecie i mnie zastanawia jedno. Jakim cudem na takim laptopie możecie pracować? Ja mam i5 5200U i procesor moim zdaniem jest słaby. Niby mam tylko 4 GB, ale wystarczy jeden filmik YT, który żre prawie całe CPU. Dlatego planuje zakupić później stacjonarkę z 2 lub 3 monitorami. Mocniejsze podzespoły, tańszy sprzęt. Ktoś napisał o baterii, że jak nie będzie prądu to można sobie spokojnie zapisać. Jeśli ma się takie obawy to do stacjonarki zawsze można kupić UPS. Potrafi utrzymać komputer nawet przez godzinę. Działają też wtedy monitory czy głośniki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak czytam to co piszecie i mnie zastanawia jedno. Jakim cudem na takim laptopie możecie pracować? Ja mam i5 5200U i procesor moim zdaniem jest słaby. Niby mam tylko 4 GB, ale wystarczy jeden filmik YT, który żre prawie całe CPU. Możesz kupić nowego laptopa z Media Mark za 1500 zł, a możesz też kupić biznesową wersję za 8000 - 12000 zł. Na pierwszego będziesz narzekał, na drugiego nie. Cała filozofia. Za ceną idzie jakość. ; ) Jeśli coś nie gra, to zakładam, że raczej w lapka za dużo nie inwestowałeś. Sam fakt, że na pokładzie masz 4 GB RAM-u o tym świadczy. Ten post edytował Dejmien_85 11.05.2016, 19:25:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 01:26 |