![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co lepiej kupić laptopa czy komputer stacjonarny+ krzesło dxseat czy laptopa?Chodzi mi o wygodę pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) takie krzesło : dxseat.com/pl/cat4_a-class.html
Ten post edytował nospor 9.05.2016, 17:52:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli pracujesz u siebie, zawsze w jednym miejscu i masz w nim sporo przestrzeni to bralbym stacjonarke, glownie dlatego ze kosztowo wychodzi dobrze, do tego nie dwa, ale trzy monitory ze wzgledu na ergonomie. Tak jak kolega wyzej napisal, latwo rozbudowac, do tego duzo perfyferiow: mechaniczna klawiatura, dobra mysz, dobre audio i internet po kablu.
Niestety sam nie umiem usiedziec w jednym miejscu zbyt dlugo dlatego dla mnie laptop to podstawa. Polecam mobilne stacje robocze, kupilem uzywany W520 i pracuje na nim od dwoch lat, do tego jak jest miejsce: dwa zewnetrzne monitory 1920x1200 plus ekran laptopa, co daje sumarycznie trzy ekrany. Wydajnosciowo jest jak na laptopa stosunkowo dobrze, doskonala klawiatura, FullHD, i7, 8 watkow, 32gb ramu, 256gb ssd + 1tb hdd spiete w hybryde. Mobilny serwer, wiec vagranty smigaja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tego drugi zapasowy laptop 12", u mnie X220, z ktorym podrozuje - i5, 16gb ramu, 256gb ssd + 500gb hdd i 6h na baterii. Gdybym kupowal dzisiaj, to najpewniej ThinkPad T460p w mocnej konfiguracji lub ewentualnei ThinkPad P50. W biurze aktualnie uzywam Macbook Pro 13", ergonomiczna tragedia, jedyne plusy to bateria, unix i hidpi. Nie polecam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 14:33 |