![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co lepiej kupić laptopa czy komputer stacjonarny+ krzesło dxseat czy laptopa?Chodzi mi o wygodę pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) takie krzesło : dxseat.com/pl/cat4_a-class.html
Ten post edytował nospor 9.05.2016, 17:52:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiadomo, że wygodniej kupić laptopa bo sobie możesz wziąść go gdziekolwiek chcesz acz kolwiek jakoś jak się siedzi przy biurku to łatwiej zmobilizować się do pracy. Do tego dochodzi też zdrowie. Sam mam taką sytuację, że nie mam dostępu do biurka na stancji i niejako jestestem zmuszony to siedzenia z lapkiem na łóżku i powiem szczerze, że nie raz tak plecy bolą, że spać się nie da. Ergonomia tutaj to punkt kluczowy bo plecy łatwo sobie spiepszyć.
Innym ważnym czynnikiem jest to do czego potrzebujesz sprzętu. Jak do programowania to odradzam kupno laptopa do tego celu bo na małym ekranie po prostu Kijowo się pracuje a 17'' znowu nie jest już tak mobilny i mija się z celem. Do tego dochodzi sprawa tego, że za te same pieniądze dostaniesz lepszego PC niż laptopa jeśli chodzi o parametry. Ps. Żeby nie było... To, że będziesz jednak pracował przy biurku to wcale nie wyklucza tego, że z czasem mogą zacząć boleć plecy (y) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:35 |