Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony][Symfony2]Który edytor najlepiej podpowiada kod w symfony2
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Swego czasu (jakiś rok temu) już o to pytałem, ale wtedy nie było konkretnych odpowiedzi, także zapytam znowu ;-)

W jakich edytorach pracujecie z Symfony2. Ja obecnie pracuję w Eclipse (+plugin wsparcia Symfony) ale mam trochę problemów z tym edytorem. Głównym moim problemem jest to, że nie mogę zaimportować do niego projektu Symfony z prawidłowym podpowiadaniem składni. Tj. działa ono częściowo np. $this->getDostrine()-> itd działa dobrze, ale już np. jak wchodzą w grę zapytania $this->getDoctrine()->getRepository('bundle:product")->{brak customowych metod}. podobnie $this->get('session')->{brak podpowiadania składni}.

Z tego co udało mi się ustalić, to problem leży we wtyczce od Eclipse, która chyba jest nieaktualizowana i nie do końca wspiera nowe wersje Symfony, bo w projekcie utworzonym przez generator dla symfony 2.3 wszystko ładnie działa ;-(

W każdym razie pytanie brzmi - czy komuś udało się zmusić eclipse do działania w tej kwestii? Albo czy możecie polecić jakiś inny edytor z dobrym wsparciem dla podpowiadania składni w Symfony2.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Turson

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

PHPStorm wcale nie trzeba kupować. Ja mam za darmo na rok wszystkie produkty JetBrains. Nie wiem czy jeszcze jest ta promocja. Trzeba było się zarejestrować jako student
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 18:24