![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, chciałbym Was prosić o ocenę, wyłapanie błędów, i zasugerowanie co jeszcze można poprawić w mojej stronie, która jest moim portfolio i jednocześnie blogiem.
http://mrgod.pl -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok, Ty lecisz znaczek po znaczku i pytasz czy dziala.. ja patrze i mysle ze sa literowki ktore skasuje i bedzie dzialac jesli dopiszemy reszte, nie widze celu licytowania dalej czy cos moze dzialac czy nie a jesli juz tak bardzo chcesz uslyszec ze nie zadziala ten kod, to tak, NIE ZADZIALA. Zrobilem Ci dobrze ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobilem Ci dobrze ? ![]() Jeb*em ze śmiechu ![]() Co do kodu, z punktu widzenia programowania, nie powinno się w ogóle pojawić coś takiego, że raz zwraca bool a raz obiekt. No dobra, są typi dynamic itp. ale w gruncie rzeczy, każdy kto trochę programował a nie "programował", dobrze wie że zwracanie wielu typów przez jedną funkcję to pożoga dla ludzi którzy będą pracować na tym kodzie po nas, i dla nas samych po jakimś czasie nie wspominając już o zasadach pisania "dobrego kodu" - nie ważne czy to php/ c++ / java /c#, tak się nie pisze i już (mimo iż wiem, że brak typowania w php bardzo kusi). Tak więc podsumowując tą dyskusję na temat tego śmiesznego kodu. Tak nie zadziała. Tak się nie robi. Tak jest źle ![]() Inna sprawa gdybyśmy pracowali na obiektach i metoda sad() zwracałaby np. instancję innego obiektu zawartego w obiekcie bazowym. pseudokod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jak jest napisane w omawianym obrazku, nie zadziała w żadnym języku. Pracujemy na obiektach. Co się nie da, jak się da?
Ten post edytował Tuminure 3.04.2015, 18:49:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 18:51 |