![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej ostanio trafilem na książkę: http://helion.pl/ksiazki/android-tworzenie...pson,andrta.htm (dzisaij w promocji w Helionie)
Tak się składa, że akurat mam pomysł na aplikację na Androida i zastanawiam, się czy nie znająć Javy, a posługując się własnie JS, HTML, CSS można zaprojektować pełnoprawną aplikację. Chodzi mi o typową aplikację natywną, a nie stronę działająca na komórce. Książka twierdzi, że jest to możliwe, ale pytanie czy to nie jest kolejna rewolucja typu programowanie okienek w php - czyli wszyscy wiemy, że się w teorii da, ale nie ma to najmnijszego sensu. Dodam, że nie chodzi o jakąś super skomplikowaną aplikację - coś w skali trudności prostej listy todo, która synchronizuje się z wersją webową. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posio, jak już wszedłeś na temat aktualizacji, to ja coś dopowiem.
Na przykład taki Samsung jest guru w takich sprawach. Mówi, że na tak słabych telefonach nie pójdzie Android KitKat, czasami nawet na tych z 1GB RAM, a po jakimś czasie wydaje nówkę telefon, z gorszymi parametrami oraz najnowszym Androidem, ale wiadomo - jest nowy więc ma prawo mieć najnowszego Androida... A najlepsze jest to, że te wszystkie telefony Samsunga to są prawie, że takie same, tyle że odświeżony system, a parametry nie raz te same. A co do testowania to najlepiej mieć po prostu swój telefon jakiś (czyli pewnie jakiś Hi-end), a do testowania innych modeli ma się kolegów z pracy, dworu, ze szkoły, no i najważniejsze - nas. :D Gdy ja testowałem aplikacje to tylko z dwa razy odpaliłem emulator. Później podłączałem tablet bo o wiele szybciej (10-15 sekund proste aplikacje?) i już fajnie było. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:44 |