![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej ostanio trafilem na książkę: http://helion.pl/ksiazki/android-tworzenie...pson,andrta.htm (dzisaij w promocji w Helionie)
Tak się składa, że akurat mam pomysł na aplikację na Androida i zastanawiam, się czy nie znająć Javy, a posługując się własnie JS, HTML, CSS można zaprojektować pełnoprawną aplikację. Chodzi mi o typową aplikację natywną, a nie stronę działająca na komórce. Książka twierdzi, że jest to możliwe, ale pytanie czy to nie jest kolejna rewolucja typu programowanie okienek w php - czyli wszyscy wiemy, że się w teorii da, ale nie ma to najmnijszego sensu. Dodam, że nie chodzi o jakąś super skomplikowaną aplikację - coś w skali trudności prostej listy todo, która synchronizuje się z wersją webową. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oficjalny emulator w ADT jest dosyć wolny (o ile pamiętam to standardowo jest na qemu, które można jakoś zmienić na KVM). Są też dostępne gotowe "urządzenia" na virtualboxa z projektu androvm, które działają o niebo szybciej (w stosunku do standardowego qemu)
Ten post edytował redeemer 12.03.2014, 15:10:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oficjalny emulator w ADT jest dosyć wolny (o ile pamiętam to standardowo jest na qemu, które można jakoś zmienić na KVM). Są też dostępne gotowe "urządzenia" na virtualboxa z projektu androvm, które działają o niebo szybciej (w stosunku do standardowego qemu) Coś jest z tym nie tak, odpaliłem to u siebie i mam białe okno z ikonami po prawej i nic więcej. Poprosiłem znajomego aby to uruchomił, bo ma sprzęt pod gry, ale efekt jest ten sam. Trochę to dziwne, że nie można odpalić systemu na tel wirtualnie od tak, tylko trzeba kombinować. edycja: Pozostaje zakup telefonu do testów, choć tu też jest kwestia aktualnej wersji androida. Ten post edytował !*! 13.03.2014, 11:10:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 23:55 |