![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Czy jest możliwa praca zdalna dla zagranicznego pracodawcy ? Z tego co czytałem, prawnie nie ma przeciwskazań, ale nie widziałem takich ogłoszeń.
2. Ktoś z was pracuje w ten sposób ? 3. Jak już praca to w oparciu o własną działalność ( faktury ) czy jakąś umowę ? 4. Pewnie wiąże się to z obniżeniem stawek. Co o tym sądzicie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam nieodparte wrażenie, że czytam jakieś głupoty
z wiki: https://pl.wikipedia.org/wiki/Podatki_w_Wielkiej_Brytanii Cytat - income tax (IT) – podatek dochodowy od osób fizycznych. W Wielkiej Brytanii naliczany jest według skali progresywnej: 10, 20, 40 i 45% z kwotą wolną (w roku fiskalnym 13/14 - 9440 funtów). nie znam progów, ale przyjmując że wynosi 32k to zarabiając 33k, wyższy podatek płacisz od 1k (33k - 32k = 1k - tak działa progresja) obliczając podatek należy uwzględnić również wysoką w UK kwotę wolną od podatku |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:20 |