![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Czy jest możliwa praca zdalna dla zagranicznego pracodawcy ? Z tego co czytałem, prawnie nie ma przeciwskazań, ale nie widziałem takich ogłoszeń.
2. Ktoś z was pracuje w ten sposób ? 3. Jak już praca to w oparciu o własną działalność ( faktury ) czy jakąś umowę ? 4. Pewnie wiąże się to z obniżeniem stawek. Co o tym sądzicie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przejść przejdzie, ale czy będzie legalne - kłóciłbym się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak czy inaczej ciężko byłoby cokolwiek udowodnić (o ile jakiemukolwiek urzędnikowi chciałoby się drążyć temat). Zawsze przecież Twój tata/wujek/ktokolwiek może pasjonować się PHP i w ramach relaksu dorabiać na projektach. Co do rozliczania czasu: różnie. Tak samo jak w Polsce, zależy na kogo trafisz. W moim przypadku akurat prace poniżej 3h mam wykonywać od ręki, a jeśli coś miałoby zająć więcej czasu to podać widełki czasowe. W zdecydowanej większości takich przypadków przestrzelam, ale na korzyść klienta. W takiej sytuacji jednak nie biorę tyle ile powiedziałem wstępnie, a tyle ile faktycznie przepracowałem. Może to frajerstwo z mojej strony, ale dzięki temu zyskuję zaufanie klienta. Wie, że nie nabijam go w bambuko i jeśli piszę, że coś zajęło X godzin to faktycznie tyle zajęło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 09:21 |