![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałem dla poćwiczenia napisać portal z filmami online. Działanie jak miliony innych czyli "katalog linków" do serwerów na których pliki są przetrzymywane. Jak to się ma do praw autorskich i przepisów obowiązujących w Polsce? Ostatnio upadł kinomaniak (w sumie nie znalazłem w internecie konkretnej przyczyna zamknięcia serwisu). Serwisy podobne oferują konta premium które tak na prawdę puszczają przez jedno (lub więcej) konto premium film z zewnętrznego serwera. Linki, opisy, obsadę miałby zbierać automat nie użytkownicy. Pozdrawiam Arcioch |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie upadł, tylko zmienili domenę, a to dlaczego ją zmienili to już tylko można się domyślić ;)
Kwestia prawna jest prosta, albo posadzą Cie za piractwo, albo posadzą Cie za pośredniczenie. Sprawdź, a później niech ktoś z rodziny ewentualnie adwokat napisze w tym temacie ile i co dostałeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę mnie dziwi, że tak łatwo dałeś się porobić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Kinoman to marna podróbka Kinomaniaka, skopiowany tylko szablon. Nie korzystałem wcześniej z tego serwisu o zmianie domeny wyczytałem w RSS z jakiegoś portalu. Jeśli nie jest to w żaden sposób powiązane, to trzeba przyznać że ładnie się bujnęli na tym (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:24 |