![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jako że fajnie móc spełniać taki wymóg, a trudno to zrealizować nie posiadając kontaktu z osobami na co dzień posługującymi się tym językiem, mam propozycję, aby stworzyć małą grupkę którą będziemy się spotykać na jakimś teamspeaku (lub czymś tego typu) i uczyć się komunikatywnego języka, rozmawiając ze sobą.
Jacyś chętni? Spotkania wiadomo wieczorami, najlepiej 1-2 razy w tygodniu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W mojej opinii wystarczy nauczyć się słówek. Słówka to 90% sukcesu. Gramatyki można się nauczyć w jeden wieczór (wiem po sobie, nigdy nie miałem problemu z gramatyką, zawsze brakowało mi słówka). Zawsze lepiej powiedzieć "Kali chcieć pić" niż nic nie móc powiedzieć. Tylko jest taki problem że jak tych słówek nie używasz na co dzień to je zapominasz. Co do najlepszej metody nauki języka, to ja bym postawił na znalezienie sobie dziewczyny, lingwistki i umówić się że w mieszkaniu będziecie między sobą gadać po angielsku (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) :D:D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:03 |