Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z XAMPP 1.8.3 na windows 8
webmaniak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
postanowiłem sformatować sobie w końcu windowsa 8, jednak po tej czynności mam duży problem. Mianowicie przy próbie włączenia rozszerzenia intl(do symfony2) mam komunikat:
Cytat
httpd.exe: Błąd systemu
Nie można uruchomić programu, ponieważ na kompiuterze nie znaleziono icuuc50.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem.

Problem w tym że wcześniej też miałem tą wersję xamppa, tylko z php 5.5.1. Wszystko działało dobrze. A ten plik jest w xampp/php. Domyślam się że coś nie jest zainstalowane. Próbowałem przeinstalować xamppa, skorzystać z wersji zip, skopiowałem nawet stary folder - bo zrobiłem kopie przed formatem - ale efekt ten sam w postaci tego błędu ;/ Pomóźcie proszę bo nawet jak wpisuję ten plik w google to nie za bardzo są informacje do czego on jest ;/

Edit: problem rozwiązany.

Ten post edytował webmaniak 25.09.2013, 16:31:58
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
webmaniak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak zrobiłem i to opisałem w moim drugim poście. Bo co innego komunikat o braku biblioteki a co innego ten co wyżej - że w tej bibliotece jest coś nie tak. Oczywiście wklejałem na nową ten pliczek, ale najwyraźniej problem wynikał z czegoś innego. Z czego? nie mam bladego pojęcia bo przedwczoraj komunikat zniknął, tzn. intl zostało normalnie włączone... ale że miałem problem z svn i gitem, co opisywałem w innym temacie, to i tak musiałem zrobić format dysku ;/ A tak jeszcze dla formalności:
brakujące biblioteki nie musimy przekopiowywać do apache/bin, można je wkleić do C:\Windows\System32 i C:\Windows\SysWOW64 - też pomoże.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:50