Miałem nie pisać no ale ok. Problem jest specyficzny, przyczyna jest hipotetyczna. Problem w tym że ta biblioteka i inne są zlokalizowane w xampp/php. Ale xampp nie może je znaleźć na potrzeby apachache, dlatego komunikat o błędzie httpd.exe. Pomogło skopiowanie tej i innych bibliotek, o pokrewnych nazwach do apache/bin. Dodatkowo musiałem pobrać i wrzucić tam jeszcze jedną bibliotekę. Cały problem polega jednak na tym, że nie znam przyczyny. Poprzednio miałem window8 - ta sama wersja - wszystko chodziło ok - te biblioteki też były w xampp/php. Ba! w xampp z wersją php 5.3 też te pliki są w xampp/php. Podejrzewam więc że to może wina systemu, coś nie zainstalowane, choć zainstalowałem wszystkie sterowniki jakie miałem. Jedyna moja rada to taka że jeśli ktoś będzie miał identyczny problem to należy żądane biblioteki wyszukać - albo w xampp albo w necie i wkleić do apache/bin. Dodam jeszcze że wykluczam(choć nie na 100%) wine xamppa, gdyż problem ten pojawił się na wersji 1.7.x i 1.8.x.
Konkluzja:
1. problem rozwiązany
2. przyczyna nieznaleziona ;/
Wszystko ładnie chodziło przez kilka dni ;/ po którymś restarcie systemu i odpaleniu xamppa pojawił się komunikat:
Cytat
httpd.exe:
Nie znaleziono punktu wejścia procedury __crtCreateSymbolicLinkW w bibliotece c:\xampp\apache\bin\MSVCP110.dll
Wyczyściłem rejestr, bo były błędy, pobrałem jeszcze raz bibliotekę, zainstalowałem visual studio 2012 professional - nadal to samo. Czy xampp to naprawdę takie gówno że się będzie sypał i sypał? a może to wina systemu? w tej chwili już nie wiem co robić - sformatuje system - znowu po pewnym czasie wyskoczy błąd to wrócę do punktu w którym jestem obecnie. Czy nie ma serwera lokalnego z php 5.5.x w pełni działającego? Zamiast programować trzeba się bawić takimi błędami, eh. Będę wdzięczny za pomoc, jakąkolwiek radę.
Edit:
Wygląda na to że ta wersja xamppa jest *** warta. Wersja 5.4 nie ma tego błędu co zacytowałem z bibliteką MSVCP110. Obecnie zainstalowałem jednak najnowszą wersję xamppa, jeśli ktoś będzie umiał pomóc/doradzić to oczywiścię bardzo proszę o jakieś wskazówki.