![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze o ocene jSowaMobile mobile framework for mobile device and desktop.
Url is: http://www.sowacms.com/Cms/jSowaMobile/index.html Aplikacja moze byc uruchomiona na kazdym mobile device browser i desktop browser. Login: dowolny user and password Pozdrawaim bg Ten post edytował 60156 4.08.2013, 12:09:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż skusiłem się żeby podejrzeć źródło. Niestety sama biblioteka była zakodowana, szybko znalazłem narzędzie do odwrócenia tego procesu po czym moim oczom ukazał kod jQuery, oczywiście bez copyrightów autorów, bo po co skoro jak zakodowane to nikomu nie będzie się chciało szukać.
Doszło kilka metod, ale to wciąż jQuery. Dalej pomyślałem sobie, w czym to jest lepsze od backbone, underscore? Nie znalazłem niczego ... Programowanie Obiektowe jest dobre, ale nie do wszystkiego i szczerze, zamiast tworzyć 1000 lini kodu JS+HTML, bo tak jest według autora obiektowo i fajnie, wolę stworzyć sobie backend w JS + szablony html, i kod aplikacji jest czystszy i łatwiejszy w modyfikacjach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż skusiłem się żeby podejrzeć źródło. Niestety sama biblioteka była zakodowana, szybko znalazłem narzędzie do odwrócenia tego procesu po czym moim oczom ukazał kod jQuery, oczywiście bez copyrightów autorów, bo po co skoro jak zakodowane to nikomu nie będzie się chciało szukać. Doszło kilka metod, ale to wciąż jQuery. Dalej pomyślałem sobie, w czym to jest lepsze od backbone, underscore? Nie znalazłem niczego ... Programowanie Obiektowe jest dobre, ale nie do wszystkiego i szczerze, zamiast tworzyć 1000 lini kodu JS+HTML, bo tak jest według autora obiektowo i fajnie, wolę stworzyć sobie backend w JS + szablony html, i kod aplikacji jest czystszy i łatwiejszy w modyfikacjach. Poniewaz jest to versja robocze to nie zalaczylem informacji o autorach, teraz sa one tam (dziekuje za uwage): Dzieki za wszystkie uwagi, przyjalem je ze zrozumieniem. Prosil bym aby osoby ktore tak intensywnie zajmowlay sie krytyka tego co zrobilem zaprezentowaly cos podobnego co robi jSowaMobile na tym forum. Jesli tego nie zrobila to uznaje ze krytka jest bezzasadna. Dodam, ze niestety typowe jest to dla naszego kregu kuturowego z ktorego sie wywodzimy, ze wszyscy co inni robia to zle a sami nic nie portafimy zaprezentowac. Tak ze czekam z niecierpliwosci na Wasze prezentacje :-). Zamiencie swoje slowa w czyny. Powodzenia zycze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował 60156 6.08.2013, 03:26:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 01:47 |