![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym przedstawić proste, łatwe w obsłudze i przyjemne narzędzie dla webmasterów, designerów i koderów. Dzięki niemu w prosty sposób przy małym nakładzie sił stworzysz kod, który potrzebujesz.
Nie musisz znać się na programowaniu, aby przyspieszyć wykonywanie czynności webmasterskich. Aplikacja Generator kodu jest na licencji Freeware, a więc jest bezpłatna. Więcej: http://netrotech.pl/pl/pswiderski/download/generator-kodu/3 Zapraszam do testowania. Proszę o komentarze i uwagi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://netrotech.pl/images/pswiderski/generator/1.JPG) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to ma mi pomóc ? Zapraszam do zapoznania się z przykładami http://netrotech.pl/pl/pswiderski/blog/now...nerator-kodu/15 1. Aplikacja w Javie, a udostępniasz ją jedynie w formie EXE-ka? Po co w ogóle ten EXE? 2. Nie muszę się znać na programowaniu, ale muszę poznać składnię Twojego języka, który patrząc po dokumentacji nie nadaje się do niczego poza najbardziej trywialnymi przypadkami, z którymi zdecydowanie lepiej poradzi sobie VIM czy Excel. Pokaż może jakieś faktyczne zastosowanie tego, bo nie widzę w czym miałoby to ułatwić życie - dużo szybciej osiągnę ten sam efekt w konsoli JS dostępnej w każdej przeglądarce. Chyba, że cały ten program miał służyć za "trening w parsowaniu języków", ale wtedy raczej powinieneś pod ocenę oddawać kod, nie samą aplikację. 1. Udostępniam exe, gdyż większość użytkowników jest przyzwyczajona do tego rozszerzenia plików wykonywalnych. Użytkownicy innych systemów operacyjnych zwykle posiadają dostęp do odpowiednich emulatorów np. wine na linuxie. 2. Składnia jest minimalnie uproszczona. Chodziło Ci zapewne o skrypty bash-owe. Mi osobiście nie bardzo odpowiada składnia tego języka, który jednak bardziej jest przystosowany do operacji na plikach, no i głównie pod systemem linux, chociaż wiadomo jest cygwin (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Anyway wątpię żeby przeciętny koder (designer etc) znał się na tego typu stuff'ach. Nie wiem jak w excelu chciałbyś wygenerować taki kod. Może pokażesz przykład? @Crozin dobrze mówi... od razu widać, że UX leży (dobra aplikacja powinna być jak wykwintna potrawa w restauracji: ładna i smaczna), poza tym nie mam windowsa już 10 lat... hahha... jeśli chodzi o formatkę, no to jest to simple, easy Java/Swing. Prostota i użyteczność. Wiem, że można ładniej, ale nie jestem designerem, a tu też chodzi o funkcjonalność. Skoro nie korzystasz z windowsa przez 10 lat, to zapewne wiesz jak uruchamiać exe-ki pod swoim Mac-iem czy innym linuxem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dodam jeszcze, że już webdeveloperzy mają całą gamę o wiele fajniejszych generatorów których mogą sobie bezpośrednio w ulubionym edytorze używać np. emmet, autouzupełnianie kodu, czy np. pisanie własnych skrótów. To prawda - Adobe Dreamweaver czy Abbreviations Syntax. Mi chodziło o apkę, w której można wygenerować kod w każdym języku programowania. Pablo128, tyle czasu z nami i nie wiesz, że jest dział "Oceny"? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Serdecznie dziękuję za przesunięcie tematu i przepraszam za fatygę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:48 |