Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Podkładki pod nadgarstek
nospor

Grupa: Moderatorzy

Korzysta ktoś z podkładek pod nadgarstki? Sprawdza się to?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Posio

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

ja Ci mogę polecić zestawik z którego sam korzystam, nie odczuwam żadnego dyskomfortu a tym bardziej bólów. Myszka jak myszka, bardzo dużo czasu nadgarstki spędzają na klawiaturze... Ja oczywiście mam zestaw pod siebie i jak dla mnie cięzko go przebić pod względem cena/jakość. Po pierwsze klawiatura. Aktualnie posiadam od ~2 lat Logitech Wave, czy to z przewodem czy bez to już indywidualny wybór, ale mogę w pełni polecić. Pracowałem na wielu klawiaturach czy to slim, klasycznych, czy ergonomicznych . Tańszych i droższych ale nic jej nie przebiło (oprócz Microsoft Natural, ale to już inna półka cenowa) a cena to ~80 zł za klawiaturę z przewodem.

Co do myszki i podkładki pod mysz / nadgarstek polecam bardzo wygodną myszkę Razer DeathAdder - palce fajnie leżą, dobry scrool zniezła czułość i miła w dotyku. Do tego mam wielką podkładkę SteelSeries Programmer i podkładkę żelową pod nadgarstek fellowes. Myszka ma już 3 lata i póki co nic jej nie jest, podkładka z rok i nawet nie jest specjalnie wytarta a podkładkę pod nadgarstek wypada co roku wymienic. Tutaj ja płaciłem za mysz - 220zł podkładka 40 zł i podkładka pod nadgarstek 30 zł.

Serio polecam każdemu kto korzysta z komputera wiecej niż 3h a dla pracujących przy kodzie to chyba must have. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 11:48