![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpadłem z kumplem kiedyś na pomysł strony, traktującej o starych zainteresowaniach...
I postanowiłem napisać sobię hobbystycznie stronę, pozwalającą na granie w stare gry online (niestety przez emulator w Javie). Wyszło coś takiego: http://retrogamesonline.pl/ Podkreślam, że to wersja testowa ;D i grafika robiona w Paintcie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Co myślicie?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem na podstronie z rejestracją i widzę tylko formularz + nagłówek - po co tworzy request ajaxowy i pobiera listę gier jak i tak nigdzie ją nie umieszczasz - chyba, że coś pokręciłem.
Okienko z logowaniem - inaczej bym zaprojektował. Po kliknięciu w link - ciemny ekran (jak przy lightboxie) okienko większe + link do opcji "zapomniałem hasła" i w przypadku błędnego logowania to wyświetlić komunikat błędu (jak w rejestracji) zamiast dawać alert javascriptowy. W profilu użytkownika (sekcja ostatnio skomentowane) dodałbym taki dzióbek, który byłby skierowany w logo gierki. coś w stylu: http://3.bp.blogspot.com/-HWz3txWm0n0/T-SQ...600/comment.png Chmurkę tagów podpiąłbym pod lepsze linki. Paginacje na podstronie "Wszystkie gry" dałbym jeszcze u góry - abym nie musiał scrollować listy aby przejść na drugą stronę. - requesty ajaxowe filtrowałbym i sprawdzał czy faktycznie pochodzą z ajaxa - w Kohanie jest taki operator; przykład mojej funkcji + zastosowanie;
i później tylko w danej akcji:
PS. Z adresu ajax/games zmienną "page" filtrujesz?? zwróciło mi query error po dodaniu "-1" Ten post edytował wujek2009 27.11.2012, 17:15:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem na podstronie z rejestracją i widzę tylko formularz + nagłówek - po co tworzy request ajaxowy i pobiera listę gier jak i tak nigdzie ją nie umieszczasz - chyba, że coś pokręciłem. Racja, to kwestia dłubania przy tym w pośpiechu. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Okienko z logowaniem - inaczej bym zaprojektował. Po kliknięciu w link - ciemny ekran (jak przy lightboxie) okienko większe + link do opcji "zapomniałem hasła" i w przypadku błędnego logowania to wyświetlić komunikat błędu (jak w rejestracji) zamiast dawać alert javascriptowy. W profilu użytkownika (sekcja ostatnio skomentowane) dodałbym taki dzióbek, który byłby skierowany w logo gierki. coś w stylu: http://3.bp.blogspot.com/-HWz3txWm0n0/T-SQ...600/comment.png To już kwestia indywidualnych upodobań. Chmurkę tagów podpiąłbym pod lepsze linki. Znów masz rację i z czasem tak się stanie. - requesty ajaxowe filtrowałbym i sprawdzał czy faktycznie pochodzą z ajaxa - w Kohanie jest taki operator; przykład mojej funkcji + zastosowanie; Akurat ten kontroler nie dziedziczył z głównego ajaxowego kontrolera, w którym było sprawdzenie, które i tak nie jest idealne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) PS. Z adresu ajax/games zmienną "page" filtrujesz?? zwróciło mi query error po dodaniu "-1" Znów przyłapany... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dzięki za rady! ============================== Wejście w chrome i ff na jakąś ggrę == crash całej przeglądarki. Coś nie tak z Javą? Albo masz procka 200 mhz i 16 mb ramu? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował pifarek 27.11.2012, 22:42:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:33 |