![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem przy pobieraniu danych z formularzy. Przejdę od razu do rzeczy.
Mam stronę index.php: Kod <FORM ACTION="2.php" METHOD="POST"> imie: <INPUT TYPE="text" NAME="imie"> <INPUT TYPE="submit" VALUE="zatwierdź"> </FORM> i stronę 2.php, która pobiera dane wpisane w formularzu w index.php Kod <?php echo $_POST['imie']; ?> Teraz mam problem. Chcę zrobić stronę pomiędzy index.php, a 2.php. Mam na myśli to, że jak wpiszemy dane w formularzu w index i klikniemy w zatwierdź to otworzy nam się strona z linkiem i dopiero wtedy kiedy klikniemy na link to przeniesie nas do strony w której dane pobraliśmy z formularza, w moim wypadku jest to 2.php. Trochę nie umiem tego przekazać dokładnie, ale mam nadzieję, że jakoś mnie zrozumiecie. Bardzo proszę o pomoc bo jestem nowiciuszem w tych sprawach. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem przy pobieraniu danych z formularzy. Przejdę od razu do rzeczy. Mam stronę index.php: Kod <FORM ACTION="2.php" METHOD="POST"> imie: <INPUT TYPE="text" NAME="imie"> <INPUT TYPE="submit" VALUE="zatwierdź"> </FORM> i stronę 2.php, która pobiera dane wpisane w formularzu w index.php Kod <?php echo $_POST['imie']; ?> Teraz mam problem. Chcę zrobić stronę pomiędzy index.php, a 2.php. Mam na myśli to, że jak wpiszemy dane w formularzu w index i klikniemy w zatwierdź to otworzy nam się strona z linkiem i dopiero wtedy kiedy klikniemy na link to przeniesie nas do strony w której dane pobraliśmy z formularza, w moim wypadku jest to 2.php. Trochę nie umiem tego przekazać dokładnie, ale mam nadzieję, że jakoś mnie zrozumiecie. Bardzo proszę o pomoc bo jestem nowiciuszem w tych sprawach. No dobra a opisz dlaczego i czemu to ma służyć. Jak na mój gust to sobie nakręcisz i potem sam nie będziesz wiedział gdzie Ci się dane gubią. Jeśli chodzi Ci o bezpieczeństwo to na pewno czymś takim nie oszukasz sprytnych robocików one to znają (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Pozdrawiam Redelek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na tej stronie pomiędzy tymi dwoma możesz zrobić kolejny formularz tylko że z ukrytymi danymi... Chodzi mi o takie coś:<input type="hidden" name="nazwa" value="wartość">... Nazwy dajesz takie same jak w cześniej a w pole value wprowadzasz za pomocą zmiennej z danymi wprowadzonymi wcześniej
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@radelek ten skrypt byłby tylko do mojego użytku, taki zwykły generator tematów na fora dyskusyjne, chodzi o to, że na pierwszej stronie podaje różne dane, tytuły itp. itd. i potem zatwierdzam i otwiera mi się nowa strona z linkami, każdy link prowadzi do innego generatora tematów, bo powiedzmy że chcę, aby na każdym forum założony temat inaczej wyglądał, miał powiedzmy inną wielkość liter, kolor, itp., a sam nie chce bawić się w bbcode bo to trochę strata czasu. Trochę to teraz zagmatwałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) nie wiem czy mnie rozumiesz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
@Puzi dzięki ale trochę nie rozumiem, jeżelibyś mógł napisać jak ma wyglądać ta strona pomiędzy index.php a 2.php, tzn. podać kod |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja myślałem o takim czymś:
Strona index.php Strona 1.php
Strona 2.php
Ja to tak zrozumiałem... ale nie wiem czy dobrze... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:08 |