![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taka sprawa . Otóż ja chce zrobic gre internetową w php, ajax itp. I chciałbym aby bardziej zawansowani gracze dawali podpowiedzi i rozwiązywali niektóre trudniejsze problemy młodszym i mniej zawansowanym webmasterom (gamemasterom) . Mam nadzieje że innych forumowiczów to zainteresuje.
A oto moje pierwsze pytanie... Chciałbym spytać od czego najlepiej zacząć przy tworzeniu gry ? Ten post edytował osin 22.01.2007, 23:09:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepiej od nauczenia sie php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od pomysłu na grę, warto na samym początku wzorować się na już istniejących.
Później wpaść na to co się ma w grze dziać, jakiś scenariusz... Później czas na jednostki, budynki pojazdy i inne tego typu rzeczy (co ma służyć do czego) Na początku najlepiej umieścić to na kartce, przemyśleć, zebrać zespół i do roboty! Podejrzewam, że każdy, kto wypowie się w tym temacie poda Ci inną kolejność działań, ale taki jest mój tok myślenia... @maryaan - zakładam, że on zna już php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @maryaan - zakładam, że on zna już php Myślę że człowiek biorący się za grę online i traktujący to poważnie , nie zadaje tego typu pytań. A zacząć najlepiej od pomysłu jak wyżej. Potem zespół, projekt ... itd. Ale najlepiej zastanowić się czy , mam wiedzę na ten temat, zrobie coś czego nie zrobili inni, zrobie to dobrze, itd itp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze i ostatnie to ja nie zadalem tego pytania dla siebie tylko dla początkujących którzy chcą zrobić gre poniewaz jesli chce sie cos zrobic to zawsze jest to do zrobienia . Czemu utworzyłem ten temat ?
Z jednego i dla mnie waznego powodu . Mianowicie ... ja na samym początku gdy zaczynałem sie za robienie to nie znalazlem niczego co moze mnie w to wprowadzic , pomóc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po pierwsze i ostatnie to ja nie zadalem tego pytania dla siebie tylko dla początkujących którzy chcą zrobić gre No to takich tematów już trochę na forum jest... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:56 |