![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na zrobieniu funkcji/klasy (php) odczytujcej tresc listu i nazwy zalacznikow z wskazanych przez uzytkownika plikow eml (Outlook Experss) na hdd.
Szukam gotowych procedur odczytujacych zawartosc eml lub pomoc w rozpisce eml - to chyba rcf822 (na sieci nie znalazlem nic konkretnego). pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy przypadkiem plik *.eml nie jest zwkłym tekstowym plikiem z danymi zawartymi w mailu? Jeśli tak to wystarczy przejżeć pare takich plików i opracować prosty algorytmik pobierania odpowiednich danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crash to nie jest takie proste. W pliku eml masz rowniez zapisane obrazy i generalnie zalaczniki wszystkie. Pisalem kiedys to o co pytasz, uzywalem do tego mailparse
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie eml Expressa to txt.
Zamiast odrazu sprawdzic zasugerowałem się msg Outlooka. Teraz to sprawa jest prosta. Tym bardziej, ze mi glownie chodzilo o dane typu list od kogo, daty i nazwy zalacznikow. Natomiast same zalaczniki jako takie oprocz ich nazw mnie nie interesuja. THX PS. Dodatkowo niejako na uboczu poskrobie tez z pomoca mailparse'a Ten post edytował JassyJames 16.01.2006, 10:59:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ikioloak @ 2006-01-16 11:48:48) @Crash to nie jest takie proste. W pliku eml masz rowniez zapisane obrazy i generalnie zalaczniki wszystkie. Pisalem kiedys to o co pytasz, uzywalem do tego mailparse No ale to jest właśnie struktura emaila, i Crash'u ma rację, to jest plik .txt ze źródłem wiadomości. To że tam są obrazki, delimy, boundaries i cała reszta jest jak najbardziej poprawne. Jak ktoś chce to można sobie poczytać RFC 2045 i 4 następne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:38 |