![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cze! Mam taki kod:
i nie wiem jak to zrobić, żeby jako tło objektu był obrazek "bar.PNG". Czy wie ktos jak to zrobic? z gory dzieki -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Ja zrobiłbym to tak:
1. tabelka z tłem (bar.png), 2. w tabelce flash, 3. użyty efekt przeźroczystości:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, fajny pomysł
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <PARAM NAME=wmode value=transparent> Tylko niestety Opera nie obsluguje przezroczystosci w swf
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prosciej zwyczajnie zaimportowac ten obrazek do filmu flasha i ustawic jako tlo? Jesli obawiasz sie zwiekszenia wielkosci pliku, a co za tym idzie czasu jego sciagania zawsze mozesz includowac plik graficzny do swfa.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
ale czy da sie to zrobic w kodzie html? czy jest takowa opcja?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic mi o tym nie wiadomo, ale zawsze mozesz zapytac na forum http://flashzone.pl/. Jedyny sposob to ten wspomniany wyzej przez Kshyhoo. Opublikowanie filmu z przezroczystym tlem i umieszczenie go w tabelce z ustawionym np. przy pomocy css tlem w formie obrazka. Jak slusznie zauwazyl yavaho opera nie obsluguje parametru przezroczystosci, przynajmniej narazie.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:48 |