![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Przedstawiam Wam to, nad czym pracowałem przez ostatni czas, a mianowicie moją stronę domową http://nabialek.it.aplus.pl Strona ma zawierać informacje o mnie i w zasadzie pewnie nikogo z Was pod względem tematycznym zaciekawić nie zaciekawi ![]() Chciałbym prosić Was o ocenę, wszystkiego co się da ![]() - wygląd - działanie (przełącznik styli, zmiana rozmiarów czcionki) Ewentualne wszystkie inne uwagi mile widziane. Strona na razie wyposażona jest tylko w 2 style, ale planuję za jakiś czas co najmniej kilka dodać. Od strony technicznej, więcej informacje w dziale "Informacje o tej stronie". W każdym razie, preferencje podczas nawigacji powinny być zapamiętywane zarówno przy włączonych jak i wyłączonych cookies, z tym, że jeśli cookies są włączone, to po ponownych odwiedzinach strony, preferencje są odtwarzane. Dodatkowo, jeśli ktoś zna rozwiązanie poprawienia wyglądu w Netscapie 7.02 oraz K-Meleonie 0.7 przy domyślnym wyglądzie strony oraz dodatkowo w Operze 6.05 (wybór języków) przy "zielonym" stylu strony, proszony o informacje ![]() To tyle. Pozdrawiam i proszę o oceny, uwagi, krytykę... -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona mi się nawetpodoba(nie znam sie na designie)
![]() Ale te zmiany(czcionka, wyglad) moznaby bylo zrobic w Javascripcie, bez przeładowywania strony. W końcu to typowa DHTMLowa akcja... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podoba mi się pomysł z tymi przełącznikami, ale lepiej byłoby jakbyś zamiast "N", "P", "D" dał "Następny", "Poprzedni", "Standardowy" a jeśli chodzi o wygląd strony, to dałbym jakieś logo na górze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dasko @ 2005-03-28 12:19:31) Ale te zmiany(czcionka, wyglad) moznaby bylo zrobic w Javascripcie, bez przeładowywania strony. W końcu to typowa DHTMLowa akcja... Celowo użyłem php, aby to działało również dla osób bez JavaScriptu, chociaż początkowo też była wersja właśnie z użyciem JavaScriptu... Cytat("Vertical") lepiej byłoby jakbyś zamiast "N", "P", "D" dał "Następny", "Poprzedni", "Standardowy" Być może, chociaż chciałem, żeby to było raczej w formie takich "buttonów". Możliwe, że to w ogóle zmienię, gdy będzie więcej styli i będą po prostu nazwy styli... Dzięki za opinie i czekam na więcej ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mógłbym się przyczepić do koloru czcionek... powinny być jaśniejsze, bo na ciemnym tle niezbyt dobrze je widać.
---Edit--- Mówię oczywiście o stylu pierwszym, ten zielony jest świetny! Podoba mi się też opcja Pełny ekran. Ten post edytował Imperior 28.03.2005, 19:16:21 -------------------- Com powiedział, powiedziałem.
|
|
|
![]()
|
|
No to wprowadziłem właśnie trochę zmian (przypominam o F5 lub CTRL + F5):
- dodanie informacji, że wybieramy język (jakby ktoś się nie domyślił co znaczą PL i ENG ![]() - zlikwidowanie wszystkich otwierających się linków w nowym oknie - dodanie title w stopce do linków z walidacją - h1 w topie - "nazwy" list w h3 i h4 - obrazki dla buttonów (powiększanie, pomniejszanie, zmiana wyświetlania, style) - ujednolicenie linków (top i stopka - takie same, w treści strony też podobne) - w stylu głównym zmiana koloru linków w menu na biały (wcześniej niektórzy narzekali, że niezbyt wyraźnie widać) - popracowanie nad kodem i wcięciami (przyjemniejsze źródło strony ![]() - kilka innych mniejszych zmian Jeśli komuś się rzucą jakieś większe błędy albo ma jeszcze coś do powiedzenia, to czekam na informacje... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dasko @ 2005-03-28 11:19:31) Ale te zmiany(czcionka, wyglad) moznaby bylo zrobic w Javascripcie, bez przeładowywania strony. W końcu to typowa DHTMLowa akcja... Jeżeli da się cokolwiek zrobić bez JS to nalży tak to zrobić. Co do strony to tak jak pisałem na forum Tworze stron WWW na mozillaPL.org strona zalicza sie do klubu stron dobrze napisanych ![]() -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie to jestem na TAK
![]() -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:21 |