Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> FB i strona mają wspólne komentarze pod danym artykułem
trzczy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Można zrobić tak, że ktoś wstawia artykuł na bloga, potem linkuje ten artykuł do posta na fb i uwaga:

komentarze spod posta na fb dodają się do komentarzy pod postem na blogu, a komentarze pisane na blogu dodają się do komentarzy na fb? Czyli na fb i na blogu tworzony jest ten sam wątek komentarzy. Widoczny na fb i na blogu z możliością pisania komentarzy w obu miejscach. Kiedyś wstawiałem system komentarzy od fb na stronę, ale do takich szczegółów nie doszedłem.

Z góry dziękuję
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
trueblue

-----

Czytać z FB możesz, zapisywać również, ale przy zapisie będą publikowane pod autorstwem tego, dla kogo jest wygenerowany access token.
https://developers.facebook.com/docs/graph-...object/comments
+Quote Post
trzczy

-----

Dzięki za linka.

Cytat(trueblue @ 29.11.2017, 16:42:45 ) *
Czytać z FB możesz, zapisywać również, ale przy zapisie będą publikowane pod autorstwem tego, dla kogo jest wygenerowany access token.
Znaczy się komentarze pisane na blogu będą mogły mieć tylko jednego autora?

Ten post edytował trzczy 29.11.2017, 16:56:29
+Quote Post
trueblue

-----

Tak. W sumie w drugą stronę też, chyba, że masz bezpośrednią możliwość pisania jako faktyczny autor.
Inna sprawa to kwestia formalna - czy użytkownik życzyłby sobie, aby jego komentarz z FB wędrował również innego systemu komentarzy. Chyba, że zawrzesz to w jakimś regulaminie.
+Quote Post
BarbaraMelancon

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat(trzczy @ 29.11.2017, 17:35:22 ) *
Można zrobić tak, że ktoś wstawia artykuł na bloga, potem linkuje ten artykuł do posta na fb i uwaga:

komentarze spod posta na fb dodają się do komentarzy pod postem na blogu, a komentarze pisane na blogu dodają się do komentarzy na fb? Czyli na fb i na blogu tworzony jest ten sam wątek komentarzy. Widoczny na fb i na blogu z możliością pisania komentarzy w obu miejscach. Kiedyś wstawiałem system komentarzy od fb na stronę, ale do takich szczegółów nie doszedłem.

Z góry dziękuję

Byłby to przyjemny system. Ale nie sądzę, że to możliwe. Chciałbym zobaczyć, że ktoś to opracował.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:45