![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W jednej tabeli użytkowników mam imię, nazwisko, nick, hasło i datę rejestracji. Jak napisać zapytanie które będzie mi zwracać z wybranego przedziału czasowego użytkowników tylko i wyłącznie o wskazanym przez mnie imieniu. Próbowałem tak:
ale to zwraca użytkowników o wskazanym imieniu i tych z wskazanego okresu czasowego. Proszę o pomoc Ten post edytował motorola123321 17.08.2016, 05:07:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co LIKE ?
WHERE imie = "%$_POST['imie']%" AND DATA ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam W jednej tabeli użytkowników mam imię, nazwisko, nick, hasło i datę rejestracji. Jak napisać zapytanie które będzie mi zwracać z wybranego przedziału czasowego użytkowników tylko i wyłącznie o wskazanym przez mnie imieniu. Próbowałem tak:
ale to zwraca użytkowników o wskazanym imieniu i tych z wskazanego okresu czasowego. Proszę o pomoc Nieprawda |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież widzę.
WHERE imie LIKE '%$imie%' -- zwraca rekordy zawierające $imie w kolumnie `imie` AND -- ORAZ data BETWEEN '$data_od' AND '$data_do' -- rekordy których kolumna `data` zawiera się w przedziale od $data_od do $data_do Nie widziałem jeszcze zapytania, w którym AND powodowałby powiększenie zbioru wynikowego. Zazwyczaj zmniejsza go. (co nie znaczy, że takie zapytanie nie istnieje - ja po prostu takiego nie widziałem) Jedyne co może ci mieszać, to jakies głupie parametry dla $imie np. pusty ciąg. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:42 |