![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, z racji tego, że w PHP siedzę od niedawna chciałbym zapytać o następujący problem:
mam dwa pliki - login.php i user.php, chciałbym wywołać zapytanie w pliku login.php (dokładnie to $sql3), a następnie wynik zapytania przesłać zmienną sesyjną do pliku user.php i ją wyświetlić. Po poprawnym zalogowaniu:
W pliku, gdzie będę wyświetlał datę Otrzymany błąd: Notice: Undefined index: czas |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A jak inicjujesz sesje w plikach?
Masz komunikat, że taki index nie istnieje... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W obu plikach na samym początku mam session_start() i to co wyżej podałem.
Przed momentem zmieniłem w pliku login.php:
I zmienił się błąd na Catchable fatal error: Object of class mysqli_result could not be converted to string in [...] Czy w takim razie powinienem to w jakiś sposób przekonwertować (datę na string)? W tym samym pliku mam też inną zmienną sesyjną:
I gdy ją wywołuję w pliku user.php, to zwraca poprawną wartość, tylko dla tej daty nie chce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poco ta @ ? jak testujesz i nie potrafisz samemu napisać to jej się nie stawia bo nie widzisz błędów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czas z bazy jest inny niż czas serwera? Jeśli nie, to nie możesz użyć funkcji z php date?
Zrób sobie dumpa swojej funkcji:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dump mu powie przecież ze ma obiekt z bazy, a nie wyniki. W pdo query zwraca od razu dane
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dump mu powie przecież ze ma obiekt z bazy, a nie wyniki. W pdo query zwraca od razu dane ![]() O ile obiekt $connection to faktycznie obiekt PDO, a nie jakiś jego własny do obsługi połączenia. W końcu pokazał tylko fragment kodu. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Ale to mysqli jest, nie zrozumieliśmy sie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:02 |