Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www]ocena mojego "portfolio"
Beniooo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, chciałbym Was prosić o ocenę, wyłapanie błędów, i zasugerowanie co jeszcze można poprawić w mojej stronie, która jest moim portfolio i jednocześnie blogiem.
http://mrgod.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
markuz

-----

Logo wygląda źle.
Nawigacja znika po przewinięciu w dół - czemu?

Cytat
Aktualnie 1 rok technikum o profilu informatyka

Cytat
Znajomość języków HTML, HTML5, CSS, JS, JQuery w stopniu bardzo dobrym
PHP, SQL w stopniu bardzo dobrym
Bash, Java, C++ w stopniu dobrym

Zacząłem programować w 1 gimnazjum, teraz mam 21 lat - studiuję informatykę - niestety nie mogę się pochwalić takimi umiejętnościami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Cytat
Im wiecej wiesz,tym bardziej zauważasz jak mało wiesz

Też miałem taki etap w życiu gdzie przedstawiając ofertę chwaliłem się swoimi umiejętnościami podobnie jak Ty. Liznąłem co nieco danego języka i pisałem, że go znam.
Teraz wiem, że jestem laikiem w większości języków - może poza PHP.

PS.
Na twoim blogu masz błędny kod:
  1. function reszta($liczba){
  2.  
  3. ($liczba%5!=0) ? TRUE : FALSE;
  4.  
  5. }

Poza tym możesz go jeszcze skrócić:
  1. function reszta($liczba) {
  2. return ($liczba % 5 != 0);
  3. }

Oczywiście chwali Ci się, że w tak młodym wieku piszesz stronki itp. W przyszłości nie będziesz musiał się martwić o pracę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Ten post edytował markuz 23.03.2015, 16:00:41
+Quote Post
Beniooo

-----

Logo zrobione tylko na próbę.
Nawigacja znika, bo uznałem, że będzie ładniej wyglądać, gdy zostanie wyświetlona przy przewijaniu cała zawartość strony, a wyświetlę tylko strzałeczkę z funkcją przewijania na szczyt strony.
Strona O mnie jest tylko podglądowa jak na razie, oczywiście, że jej tak nie zostawię, pisana na szybko, byle tylko zapełnić stronę, finalna wersja będzie skromniejsza ;-)
+Quote Post
Turson

-----

Cytat
Ukończenie Gimnazjum w Zespole Szkół w Karpaczu z oceną celującą z informatyki

Chłopie weź to wywal bo wstyd o tym pisać.

Nie chwal się znajomością PHP i JS w stopniu bardzo dobrym bo nie wiesz co piszesz. Przykład? http://mrgod.pl/ratings podatne jest na XSS
Zgadzam się z markuz'em
+Quote Post
com

-----

Turson Ty żyjesz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dawno Cie tu nie widziałem coś (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Poco dajesz co oceny coś co jest nie skończone?
+Quote Post
in5ane

Ostrzeżenie: (10%)
X----

http://mrgod.pl/blog, pierwszy wpis na blogu:
Kod
Jak często używasz instrukcji warunkowej if?
Wiele osób pisze kod zawierający tę instrukcję, jednak mało z nas zna jej skróconą wersję.

(IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)

Wybacz, ale nie podoba mi się tło, logo, znikające menu, brak czegoś pod treść - a nie na takim imo dziwnym tle.
+Quote Post
Turson

-----

Cytat(com @ 23.03.2015, 20:05:20 ) *
Turson Ty żyjesz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dawno Cie tu nie widziałem coś (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Żyję, żyję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tylko studia dzienne + praca dają w kość i nie mam ani czasu ani siły zaglądać tu tak często jak wcześniej... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

Ten post edytował Turson 24.03.2015, 07:37:12
+Quote Post
b4rt3kk

-----

Cytat(Beniooo @ 23.03.2015, 15:40:32 ) *
Cześć, chciałbym Was prosić o ocenę, wyłapanie błędów, i zasugerowanie co jeszcze można poprawić w mojej stronie, która jest moim portfolio i jednocześnie blogiem.
http://mrgod.pl

Nie żebym przypadkiem wiedział o co chodzi, ale podstrona opinie przekierowuje na redtube. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
tzm

X----

i po karierze
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(b4rt3kk @ 24.03.2015, 12:07:54 ) *
Nie żebym przypadkiem wiedział o co chodzi, ale podstrona opinie przekierowuje na redtube. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

To już jest conajmniej chamskie zachowanie moim zdaniem ;] Co innego alert a co innego coś takiego.
+Quote Post
Pyton_000

-----

Haha jaka strona takie opinie, Jednym słowem przeglądając opinie strona nadaje się do wypier...a (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(Pyton_000 @ 24.03.2015, 12:40:29 ) *
Haha jaka strona takie opinie, Jednym słowem przeglądając opinie strona nadaje się do wypier...a (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Gosciu nie przyszedł "mam super strone, zrobie tanio i dobrze zlecenia! pisać(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) " tylko "hey, uczę się, zrobiłem strone, sprawdzcie błędy i dajcie znać!". Zachowujmy się troche jak ludzie, i tak mało nowych "webmasterów" tu jest.
+Quote Post
b4rt3kk

-----

Cytat(Forti @ 24.03.2015, 12:34:46 ) *
To już jest conajmniej chamskie zachowanie moim zdaniem ;] Co innego alert a co innego coś takiego.

Nie bój nic, chłopak na pewno ogarnie sprawę. Lepsze to niż 10 000 alertów.

Cytat(Forti @ 24.03.2015, 12:50:46 ) *
Gosciu nie przyszedł "mam super strone, zrobie tanio i dobrze zlecenia! pisać(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) " tylko "hey, uczę się, zrobiłem strone, sprawdzcie błędy i dajcie znać!". Zachowujmy się troche jak ludzie, i tak mało nowych "webmasterów" tu jest.

Jeśli chodzi o błędy - xss.
+Quote Post
tzm

X----

Cytat
Zachowujmy się troche jak ludzie, i tak mało nowych "webmasterów" tu jest.

tylko Tobie to przeszkadza.

Ten post edytował tzm 24.03.2015, 13:00:44
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(tzm @ 24.03.2015, 13:00:26 ) *
tylko Tobie to przeszkadza.

Mi to nie przeszkadza, nic a nic - więcej miejsca na rynku pracy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) tylko takie redirect do redtube jest raczej debilne niż przydatne moim zdaniem i podchodzi pod kryminał - w końcu "hack" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
com

-----

Przynajmniej zmusza programiste do poprawienia tego. Wcześniej były alerty to nic z tym nie zrobił. Jaki kryminał spamboty robią to samo (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
tzm

X----

Nie no Forti, ja kumam o co Ci chodzi... pewnie ze lepiej by tam bylo zrobic redirect do jakiegos tutoriala z xss... no ale.. pedal jestes?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

edit: mam nadzieje ze wylapales sarkazm i zarcik (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) nie bierz tego do siebie

edit2: @phpion, juz, masz racje. sory

Ten post edytował tzm 24.03.2015, 13:53:33
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

Dobra starczy. Nie musicie wykazywać się chamstwem by pokazać swoją wyższość nad kolegą. W imieniu kolegi proszę o powstrzymanie przed takim chamskim wykorzystywaniem luk. Jeśli jednak kogoś to wybitnie bawi to niech sobie poogląda filmiki w domowym zaciszu.

@b4rt3kk:
Oczywiście można się tylko domyślać, że to Twój żarcik. Moim zdaniem podpada to pod ostrzeżenie za skrajną złośliwość w stosunku do innego użytkownika.
+Quote Post
b4rt3kk

-----

Cytat(phpion @ 24.03.2015, 13:39:05 ) *
Dobra starczy. Nie musicie wykazywać się chamstwem by pokazać swoją wyższość nad kolegą. W imieniu kolegi proszę o powstrzymanie przed takim chamskim wykorzystywaniem luk. Jeśli jednak kogoś to wybitnie bawi to niech sobie poogląda filmiki w domowym zaciszu.

@b4rt3kk:
Oczywiście można się tylko domyślać, że to Twój żarcik. Moim zdaniem podpada to pod ostrzeżenie za skrajną złośliwość w stosunku do innego użytkownika.

To nie złośliwość, a unaocznienie zagrożeń wynikających z braku zabezpieczenia formularza. Inaczej by to zignorował, do momentu aż by mu jakieś boty spamu nie powtykały.

Gdyby mi ktoś w młodości nie "shackował" forum phpbb o heroes 3, to nigdy bym się programowaniem nie zainteresował.

Także widzisz, to taka nauka poprzez zabawę. Lepiej prędzej niż później się dowiedzieć, że coś nie tak.
+Quote Post
Beniooo

-----

No dobra, wielkie dzięki kolegom za te normalne porady, oraz także dzięki, za te nauki w formie debilnych żartów ;]
Opinie zabezpieczone przed XSS, myślicie, że po dodaniu opinii powinien zostać już schowany formularz dodawania kolejnej? Chociażby przez zwykłe cookie.
Dodatkowo, spytam jeszcze o poruszony wcześniej temat chowającego się menu, czy lepiej byłoby, gdyby po przewinięciu na dół zmieniało się ono w takie niewysokie menu nawigacyjne? ;-)
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:37