![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcialbym kupić IDE phpstorm. Jak pewnie wiele osób wie, program tani nie jest, przynajmniej nie dla mnie :-) chiałbym zatem spytać czy znacie miejsce gdzie ten program można kupić nieco taniej, może ktoś chce sprzedać? nie interesuje mnie piracenie, tylko legalny zakup. jeśli chodzi o licencję to potrzebuję do użytku w domu i pracy. A może wiecie kiedy można liczyć na jakąś promocję od producenta? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Google PHPStorm EAP :-). Korzystam i polecam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, dzięki, z tego będę mógł korzystać dłużej niż 30 dni?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytując to co znajduje się na ich stronie na temat EAP:
Cytat This build includes a 30-day time-limited license. Dodatkowo sądzę, że licencja tej wersji tak samo jak i zapewne zwykłego triala Nie pozwala na komercyjne zastosowanie, więc nie za bardzo rozumiem co post kolegi wnosi do tematu. Podobnie gdy otrzymujesz wersję darmową za prowadzenie projektu open source To taka wersja wg. postanowień licencji pozwala ci tylko na rozwijanie projektów open source. Używając programu na takich licencjach do celów komercyjnych najprawdopodobniej łamiesz postanowienia licencji Czasami autorzy programu oferują ciekawe promocje Stosunkowo niedawno był rabat chyba ok. 75%, więc po prostu trzeba śledzić. PS: Na tle takiego Photoshopa, Illustratora lub innych programów od Adobe to cena za PHPStorm jest mocno w porządku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował mstraczkowski 20.11.2013, 08:47:24 |
|
|
![]()
|
|
@mstraczkowski właśnie też czytałem licencję i dlatego spytałem kolegi który polecił żeby doprecyzował.
Wiem też że była promocja -75%, to było chyba w kwietniu, wtedy się nie zdecydowałem. W sieci znalazłem też artyykuł że powinna być promocja w okolicach halloween, ale to "święto" było już. Dlatego też pytam czy ktoś nie ma jakichś nowszych wiadomości (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie chciał bym teraz kupić za 89 euro a za tydzień się okaże że można kupić za 25 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
No chyba że są jakieś info od producenta, spróbuję się z nim skontaktować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a i tak poczekam pewnie do świąt bo wtedy najbardziej prawdopodobne są takie rabaty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za odpowiedzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem jak teraz z trialem ale byly czasy ze update wychodzil czesciej niz co 30 dni co odnawialo licencje i od nowa trial jechal, sporo czasu w ten sposob mozna bylo phpstorma uzywac ; D
|
|
|
![]()
|
|
Nie interesuję mnie kombinowanie. Jak kupić to albo legalnie albo wcale. Poczekam do świąt, jeśli nie będzie taniej to kupię w takiej cenie jak jest i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja twierdziłem, że będzie na halloween albo czarny piątek bo.. zawsze tak było (prawo serii) ale najwidoczniej poprzednimi promocjami złapali juz tak dużo klientów albo dostali w kość jak im serwery wtedy popadały i ręcznie to rozsyłali kilka dni, że w tym roku mają dosyć. Na Twitterze osoba tej firmy stwierdziła, że na razie żadnych promocji nie planują.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie widziałem jakiś wpis na blogu mówiący że w czarny piątek albo w halloween będzie taniej. O tym że nic z tego dowiedziałem się bezpośrednio od producenta ;/ Pozostaje testowanie 30-dniowego triala i czekanie do świąt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a jeśli wtedy też nie będzie to po prostu kupie po takiej cenie jak jest, jeśli się nie rozmyślę oczywiście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i co udalo sie taniej kupic?
|
|
|
![]()
|
|
Niestety. Poczekam jeszcze do świąt, nowego roku i jak nie będzie taniej - klikam w takiej cenie jak będzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ktoś natknie się na zniżkę na PHPStorma, to niech da cynk w temacie albo PW. Przyda się Personal License również do domu. Będę bardzo wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niech da info tutaj, bo pewnie jest więcej osób które chętnie by kupiły, nie koniecznie za 400zł (co w sumie nie jest ogromna kwotą bo się zwróci przy pierwszym projekcie, ale jak może być taniej to po co przepłacać?)
|
|
|
![]()
|
|
Przyda się Personal License również do domu. Będę bardzo wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Chwila chwila. Żeby nie było niejasności. Czyż Personal Licence nie pozwala na korzystanie mi z programu gdziekolwiek jestem? Tzn. jestem w firmie to korzystam w firmie, jestem w domu to w domu, ale nie mogę korzystać w tym samym czasie - co też jest logiczne. Czyż tak nie jest? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba że właścicielem licencji jest firma i pozwalają korzystać z programu tylko w celach służbowych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Personal - wszędzie gdzie jesteś możesz z niej korzystać, ale Ty i tylko Ty, nie możesz odliczyć podatków.
Biznes - może z niej korzystać każdy zatrudniony w danej firmie, byle 1 kopia była włączona na raz, możesz odliczyć vat i dochopdwy. Osobiście mam DG i wersję Personal, była po prostu tańsza, a jedyny wymóg to taki że kupujesz ją za swoje poiniądze dla siebie. ;-) |
|
|
![]()
|
|
No właśnie. Bo z wypowiedzi pyro zrozumiałem że korzysta.z personal licencje w pracy i przyda się również w domu, a przecież można mieć w domu i pracy.
Ten post edytował webmaniak 11.12.2013, 23:32:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Bo z wypowiedzi pyro zrozumiałem że korzysta.z personal licencje w pracy i przyda się również w domu, a przecież można mieć w domu i pracy. Nie. Chodziło mi o "plus personal license do domu" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Panowie, pomóżcie bo masakra ;/
Specjalnie kupiłem odpowiednią kwotę w USD, stałem 10 minut by wpłacić w banku, bo pani nigdy nie widziała takiego banknotu, a przy płatności okazuje się że mogę zapłacić jedynie kartą kredytową albo paypal. Paypala nie mam, karty kredytowej też nie, tylko kilka debetówek i teraz pytanie: czy mogę zapłacić debetową kartą jak kredytową? W banku mi mówią że moja karta jest debetową i jeśli sprzedający nie umowżliwia zapłaty taką to nie zapłacę. Napisałem do producenta, ale pewnie chwile zajmie zanim odpowiedzą ;/ W jaki sposób Wy zatem kupowaliście? Czy nie można zrobić zwykłego przelewu? Ech, człowiek nie robi takich transakcji i nie ma pojęcia. Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:17 |