![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem w trakcie robienia prezentacji na sieci komputerowe i natknąłem sie na dwa zagadnienia związane z php. Od dłuższej chwili szkam informacji na ten temat i nie jestem w stanie niczego wybrać bo nie mam wg pojęcia o php. pytania są następujące:
1.Podaj przykłady naruszenia bezpieczeństwa systemu ze źle skonfigurowanym PHP (tzn. skonfigurowanym domyślnie). 2. Jakie skutki może mieć przekazanie danych wprost z PHP do zapytania SQL? Dzieki z góry za odp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podam najpopularniejsze przykłady, po wpisaniu ich w google dostaniesz masę artykułów na ich temat
1. register_globals security 2. sql injection examples |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Biorę już się za szukanie
Odnośnie 2 pytania to skutkiem w takim razie może być przechwyt danych z jakiejś bazy danych ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 8.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do 1. wspomnialbym tez o magic_quotes
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za info (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) temat do zamkniecia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:25 |