![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema,
Mam takie problem z tym: http://pastebin.com/5kiGEuBS Chodzi o to że gdy klikam komunikat który powinien pojawić się na stałe, pojawia się tylko przez chwile .. Jestem raczkujący z JS, a problem pewnie nie jest duży = ) Z góry dziękuje . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi wszytko wygląda ok. Napewno dobrze opisałeś problem? Według tego co jest w kodzie przy wysłaniu formularza następuje weryfikacja i ewentualnie są wyświetlane komunikaty, które póżniej nie znikają nawet po powturnej weryfikacji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dobrze rozumiem musisz tak przerobić skrypt, żeby w zdarzeniu onsubmit dać "return funkcja();"
funkcja powinna zwracać true, gdy wszystko jest ok lub false, gdy coś trzeba poprawić. Przeanalizuj taki kod: Kod <script>
function funkcja(){ return document.getElementById('test').value != ''; //gdy pole jest puste zwraca false - formularz nie wysyła się } </script> <form onsubmit="return funkcja();"> <input type="text" id="test"> <input type="submit" value="test"> </form> Ten post edytował kamil4u 25.08.2011, 21:39:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi wszytko wygląda ok. Napewno dobrze opisałeś problem? Według tego co jest w kodzie przy wysłaniu formularza następuje weryfikacja i ewentualnie są wyświetlane komunikaty, które póżniej nie znikają nawet po powturnej weryfikacji. Trzeba to zapisać i uruchomić aby zobaczyć jak jest .. w kodzie może i wszystko wygląda spoczko ale w rzeczywistości niestety tak nie jest (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) *powtÓrnej - sory ale razi w oczy Analizując Twój kod @kamil4u i testując nic nie daje mi to niestety do myślenia .. // najwyraźniej potrzebne mi łopatologicznie ; c |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:05 |