![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, nie wiem jak zrobić żeby pobrać pliki z strony tzn. umieszczam link do pliku za pomoca <a href></a> ale jak się na stronie kliknie to on się otwiera a nie pokazuje się okienko do zapisu pliku i chciałbym się dowiedzieć jak to zrobić. Wiem że można to zrobić za pomocą pliku .htaccess, ale nie wiem jak go utworzyc i co w nim napisac. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie da się tak ? :
Kod <a href="plik.zip">Plik</a> mi to zawsze pomagało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie w pierwszym poście napisałem ze <a href> nie pomaga bo jak wstawie plik *.txt to jak klikne na niego to się otworzy w nowym oknie z zawartością a ja chcem by wyskoczyła ramka do zapisu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy się da tak pobrać plik .txt czy nie trzeba właśnie go najpierw spakować.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie chcialo mi sie wiecej szukac: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=26482
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj to Link
|
|
|
![]()
|
|
@marcio: było jedno ciekawe rozwiazanie ale u mnie nie skuteczne;/
@krzysztof_kf: tak jak już mówiłem nie chce pakować plików |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może źle się zrozumieliśmy co chcesz dokładnie uzyskać ? możesz pokazać gdzieś co to widziałeś na przykładzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Stworz plik download.php a w nim taka zawartosc:
Oczywiscie podaj prawidlowa sciezke (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) i jak cos dodatkowe naglowki bo moze nie zadzialac ale powinno. |
|
|
![]()
|
|
poprostu wstawiam sobie plik (wszystko narazie na localhost robie) w jakims katalogu nastepnie na stronie robie do niego odnosnik klikam wyskakuje mi okienko do zapisu i tyle, A tam na przykładzie było przez pakowanie pliku do *.zip i nastepnie umieszcze nie na stronie w <a href="">, ale mi to nie odpowiada bo nie chce pakowac plików i jak umieszcze np. *.txt to się nie pobierze tylko otworzy i się wyswietli w oknie przeglądarki (tylko nie wiem jak sprawa wygląda z doc, pdf itp)
@edit: Kod <?php $plik="pliki/cos.txt"; header('Content-Type: application/x-unknown'); header('Content-Disposition: attachment; filename='$plik'); readfile('$plik'); ?> i teraz jest to co nie powino byc, klikam na link do pod strony i odrazu wyswietla mi sie pobranie wiec cos nie tak @edit2: jak użyc ten kod? http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=744799 bo go ciagle kopiowac to tez nie zbytnio;/ @edit3: temat mozna zamknąć... Ten post edytował seta17 24.05.2010, 10:58:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:44 |